KULTURA I ZABAVA

APATINKE USPEŠNE NA MUZIČKOM FESTIVALU ,,NOTE PRIJATELJSTVA 2020''

13775

Dana 30.11.2020 održao se vokalno muzički festival "Note prijateljstva 2020" u Somboru u organizacija Fondacije Vivarta Lila iz Sombora. Ovaj festival ima već tradiciju osam godina. Osnovci su se takmičili u pevanju sa pesmom po svom izboru. Projekat je podržan od strane Grada Sombora po konkursu Programi za decu 2020.

Sa novonastalom situacijom zbog pandemije korona virusa, koja je donela mnoge promene u društvu, ove godine smo imali izazov da se prilagodimo situaciji. Novina je, da učenici nisu došli na festival, nego je festival došao u njihove domove putem aplikacije ZOOM.

Osnovci su nam vredno poslali svoje snimke sa pesmama, koje smo zajedno preslušali na ZOOM sastanku i uživali u lepim notama i zlatnim glasovima. Bilo je pohvala i osvojenih mesta. U sastavu žirija ove godine smo imali profesoricu Milanu Bjelivuk Kovač, profesora Josipa Čapo, Kristinu Jevtović, studentkinju Akademije umetnosti u Novom Sadu i Vivien Kurtović, kantautorku iz Sombora..

Diplomu za najmlađeg učesnika dobila je Jovana Pošarac, učenica 2. razreda iz OŠ "Nikola Tesla" Kljajićevo, diplomu za negovanje tradicije pripala je Marku Brdar , učeniku 5. razreda OŠ "22.oktobar" iz Bačkog Monoštora. Specijalna nagrada pripala je Jeleni Popovićučenici 1. razreda gimnazije Nilkola Tesla iz Apatina.

Prvo mesto su podelili Veljko Rajačić, učenik 6.razreda i Ana Kusturin, učenica 5.razreda OŠ "22.oktobar" iz Bačkog Monoštora. Drugo mesto osvojila je Desanka Radović, učenica 7. razreda OŠ "Iva Lola Ribar" iz So0mbora. Treće mesto osvojila je Maša Vujinučenica 6. razreda OŠ "Žarko Zrenjanin" iz Apatina.

Učenici su dobili lepe nagrade i poklone i radujemo se sledećem vokalno muzičkom festivalu "Note prijateljstva".

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!