KULTURA I ZABAVA

AUDIO-VIZUELNA IZLOŽBA U GALERIJI MEANDER

13894

U petak, 05. Marta 2021. u galeriji „Meander“ biće otvorena audio-vizuelna izložba autora koji stvara pod umetničkim pseudonimom Miliseknd.

Izložba je interaktivne prirode, tako da će posetioci biti direktno povezani sa radom. Pet priča koje su promenile autora kao umetnika kao i njegov pogled na svet, prikazane su kroz pet nesvakidašnjih instrumenata koji će dati audio i vizuelni feedback posetiocu, gde posetilac postaje jedno sa radom.

Otvaranje izložbe je u petak 5. marta u 18 i 30 časova i traje do 18. marta. Izložba se može pogledati svakim radnim danom od 8 do 14 časova u galeriji „Meander“.

Miliseknd je rođen 1998 godine. NJegovi prvi eksperimentalni video radovi imali su uspeha na filmskim konkursima širom Srbije. To mu je pomoglo da bude primećen i pozvan u srednju školu u Kaliforniji, SAD, gde je maturirao. Nastavio je na Santa Monika Koledž, smer filmska produkcija.

Od avgusta 2019. godine, od kada javno objavljuje radove pod imenom Miliseknd, njegovi video radovi su postali viralni na društvenim mrežama. NJegov audio-vizuelni rad “Roksen Eg Čelendž” trenutno broji više od 23 miliona pregleda. Muzika i komponovanje melodija pomoću netradicionalnih metoda poput kombinovanja zvukova koji nastaju od trenja brisanja različitih materijala, lupanja rukama ili rekvizitima o predmete je prepoznatljiv aspekt umetnikovog rada. NJegov audio-vizuelni film Tejst (2019) izabran je kao deo oficijalne selekcije ‘Dam-a’ najvećeg filmskog festivala u Nevadi, SAD, kao i semi-finalni film na Los Anđeles CineFest-u. Radovi i intervjui su mu objavljeni na umetničkim i muzičkim sajtovima, u internet i štampanim publikacijama širom sveta, od čuvenog NJujok Tajms-a do srpskog Blica. Jedne od najvećih inspiracije su mu Lejdi Gaga, Marina Abramović i bend Daft Pank, zbog kojih je odlučio da nosi masku. Projekti na koje se trenutno fokusira su produkcija pop, trap i edm muzike i pričanje priča. Živi i stvara aktivno u Los Anđelesu.


Više o izložbi:

U okviru izložbe 5 priča predstaviću koncepte koji su promenili mene kao umetnika, mene kao osobu i moj pogled na zemlju u kojoj sam odrastao.

Osećam dužnost da ove priče - odnosno svoje istine - kažem u nadi da će vas one podstaći da postavljate pitanja, razmišljate kritično i ukoliko imate strast za kojom žudite, ali ste u nedomici, da je pratite svim srcem.

U okviru galerije zapazićete objekte napravljene od ogledala. Za svaki objekat (piramidu) uvezana je jedna priča. Svaka priča je obeležena brojem. Svaka sledeća u nizu je rezultat prethodne. Sve zajedno čine jednu celinu. Želim da dok slušate priču vidite sebe. Želim da čujete priču sami, bez drugih uticaja. Gledajte sebe u oči. Vi ste deo priče.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!