KULTURA I ZABAVA

“Balkanski špijun” Dramskog studija CEKOS na repertoaru somborskog pozorišta

17070

 

Predstava “Balkanski špijun”, Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje Sonta, biće odigrana u Narodnom pozorištu Sombor u sredu 8. februara. Ovaj komad, rađen po dobro poznatom dramskom tekstu našeg čuvenog pisca Dušana Кovačevića, u adaptaciji i režiji Nikole Dobrijevića, publika će imati priliku pogledati na sceni Studio 99, sa početkom u 20 sati.

Podsećamo, premijerom predstave „Balkanski špijun“, krajem marta meseca prošle godine, a i povodom Međunarodnog dana pozorišta, Dramski studio CEKOS-a obeležio je punu deceniju svog postojanja.

17072

Pre sada već 11 godina ovaj sonćanski studio imao je premijeru svoje prve predstave „Marko Кraljević (po ko zna koji put među nama)“. Prvih godina radio je kao neformalna grupa pod nazivom Dramska trupa „Ište pozor“, a od osnivanja CEКOS-a radi u sklopu njega.

Tokom ovog perioda postavljeno je 14 predstava, što omladinskih, što dečijih, nastalo je 8 dramskih tekstova napisanih od strane glumaca i članova dramske trupe, izdato 4 knjige, realizovano više pefrormansa, projekata, književnih večeri i drugih aktivnosti, a od 2015. redovno svake godine u Sonti održava se i pozorišni festival „Nedelja pozorišta“ u junu mesecu.

„Balkanski špijun“ je 15. predstava dramskog studija, u kojoj igraju Dušan Mirosavljević, Anja Кuruc, Sara Butković i Dalibor Matin, a prošle godine osvojila je i dve značajne nagrade na 6. festivalu amaterskih pozorišta „Štap i kanap“, za najbolju glavnu žensku ulogu i za najbolji scenski izraz.

Trenutno, Dramski studio CEKOS-a radi na novoj predstavi, “Hasanaginica – Žena bez imena”, a čiju premijeru najavljuju za proleće.

17071

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!