KULTURA I ZABAVA

BESPLATAN ULAZ u Gradski muzej Sombor tokom manifestacije “Muzeji za 10”

17672

 

U okviru manifestacije Muzeji za 10, koja se ove godine obeležava od utorka, 16. maja, do petka, 19. maja, Gradski muzej Sombor najavio je svoje programe. Tokom trajanja manifestacije, ulaz u somborski muzej je besplatan, a grupne posete (10 do 50 posetilaca) je potrebno najaviti dva dana unapred na broj telefona 025/ 412 – 728.

U nastavku vam donosimo program ove somborske ustanove kulture:

Utorak, 16. maj od 11h do 13h

Muzej u mom domu

Muzej u mom domu je program koji se okviru manifestacije Muzeji za 10 održava po peti put, kao deo stalne ponude Gradskog muzeja Sombor od 2017. godine. Cilj ovog programa je da pokaže da svako od nas može biti baštinik i da baštinu koju ima u svom domu može, na kustoski / muzeološki način prepoznati, opisati, predstaviti, interpretirati i prezentovati.

U ulozi kustosa "Muzeja u mom domu" ove godine naći će se učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola "Avram Mrazović" i "Dositej Obradović" iz Sombora.

Program će biti održan u dvorištu Gradskog muzeja.

Četvrtak, 18. maj, od 18h

Otvaranje izložbe "Krug života i smrti – prstenje iz srednjovekovne arheološke zbirke Gradskog muzeja Sombor"

Studijskom izložbom "Krug života i smrti - prstenje iz srednjovekovne arheološke zbirke Gradskog muzeja Sombor" obeležava se 140 godina muzejske delatnosti na ovim prostorima.

Na ovoj izložbi prvi put će biti predstavljena celokupna sistematizovana zbirka prstenja iz kolekcije srednjovekovnog nakita Gradskog muzeja Sombor. Prstenje je sakupljano od samog početka formiranja arheološke zbirke Gradskog muzeja Sombor sa teritorije koja obuhvata prostor današnje Bačke. Krug života i smrti oslikan je primercima prstenja datovanog od kraja VIII do početka XIX veka, a najzastupljenije je prstenje sa arheoloških iskopavanja i ono je obezbedilo osnovnu građu predstavljenu na izložbi. Autorka izložbe je Viktorija Uzelac, viši kustos arheolog. Izložbu će otvoriti Divna Gačić, muzejski savetnik arheolog.

17673

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!