KULTURA I ZABAVA

Čitanje knjige "LEPOTA" i lutkarska predstava "BAJKA O SUNCU" za najmlađe sugrađane

14654

U petak 10.decembra sa početkom u 17 časova u Maloj sali biće održano javno čitanje knjige "Lepota" za decu nižeg uzrasta autorke Vojke Tanasić. Knjiga nosi naziv "Lepota". Ulaz je slobodan.

U nedelju 12.decembra odigraće se predstava za decu "Bajka o Suncu" sa početkom u 10.30 časova. Cena ulaznice je 150 din.

Lutkarska predstava BAJKA O SUNCU

Urugvajska bajka o vrednosti sunca i prirode uopšte. Pratimo legendu kako je sunce počelo da greje sve nas... O lepotama sunčeve svetlosti, o bogastvu sunčeve energije.

Najranija učenja govore da je zahvaljujući Suncu moguć život na Zemlji. Sunce je zvezda, izvor svetlosti, energije, toplote i vitalnosti. Zato se smatra osnovnim izvorom energije i ima ogroman uticaj na ljude.

Postoji veoma važna veza između sunčeve svetlosti i nas, ljudi. I to nije slučajno tako. Sunce je za sve na Zemlji izvor života. Dovoljno je samo da pomislimo na potpuno odsustvo sunčeve svetlosti, na večiti mrak, i šta bi to donelo, odnosno odnelo, živom svetu, pa da shvatimo da se bez sunca zaista ne može. Uostalom, zar ne volimo proleće i leto baš zbog onih divnih, sunčanih dana i nismo li pomalo i mi „tmurni“ kada su i dani takvi?

Sunčeva svetlost, na putu do Zemljine površine, prolazi kroz gusti atmosferski sloj, pa se njeno ultraljubičasto zračenje filtrira i na taj način joj se uklanjaju štetna dejstva. Svako biće, na ovaj ili onaj način, koristi sunčevu svetlost i zavisi od nje. Biljke je koriste u procesu fotosinteze- energiju Sunca pretvaraju u proste šećere, druga živa bića koriste te proste šećere u svojoj ishrani i tako dobijaju energiju potrebnu za sve životne funkcije, i tako dalje, već kako lanac ishrane nalaže.
Kroz predstavu  je tačno napravljena ta podela , tako što se jedna velika planina deli na deo koji je obasjan suncem i deo koji nikada nije dotakla sunčana svetlost. I na jednoj i na drugoj strani žive indijanska plemena .

Problem se javlja kada pleme koje nikada nije videlo sunce oseti bogatstvo koje sunčeva svetlost daje. Treba pronaći rešenje da se sunce podigne toliko visoko da obasjava sve...

Svesni smo da živimo vreme veličanja neprirodnih vrednosti. Živimo vrednosti koje su čak i protiv prirode. Živimo vreme u kojem pridajemo ogromnu važnost virtualnom životu, a istovremeno nam onaj jedini pravi deluje kao nevažan, malovredan ...Predstava nosi poruku da se moramo vratiti prirodi i čuvati je bezuslovno.

14655

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!