KULTURA I ZABAVA

DALIBORU MATINU I SARI BUTKOVIĆ NAGRADE ZA NAJBOLJU GLAVNU ULOGU

14091

Četvrti međunarodni festival dečjeg dramskog stvaralaštva Moravski cvetić održan je od 17. do 22. maja 2021. godine. Među pet selektovanih predstava za učešće na festivalu bila je i sonćanska predstava Pile tetkino. U subotu 22. maja na zatvaranju festivala žiri festivala kojim je predsedavala Branislava Stefanović, redovna profesorka na Fakultetu dramskih umestosti saopštio je odluku o nagradama.

Pored predstave Igra iz Gračanice koja je proglašena za najbolju i nagrade Sandri Maksimović iz Kruševca za najbolju režiju za predstavu Kulturociklinobe glavne glumačke nagrade ove godine su otišle u Sontu. 

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Daliboru Matinu ulogu Vase u predstavu Pile tetkino, a nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu na festivalu pripala je Sari Butković za ulogu Tetke i u istoj predstavi.

Festival Moravski cvetić uz sve napore organizatora ove godine ipak nije održan uživo, već je u poslednjim trenucima odlučeno da se održi onlajn.

Predstava Pile tetkino postavljena je u sezoni 2019/20 od strane članova Dramskog studija CEKOS-a i odigrana je do sad 11 puta uživo. Dramski studio kao i organizaciju Centar za kulturu i obrazovanje Sonta osnovali su učenici osnovne škole iz Sonte u želji da se bave dramskim stvaralaštvom. Sara Butković je već šestu sezonu za redom članica dramskog studija, a Dalibor Matin petu. Kao i njihovi prijatelji iz predstave, već duži niz godina igraju predstave i osvajaju nagrade.

U petak 21. maja pretpremijerno je u Sonti odigrana njihova nova predstava Ako priđeš bliže koju ćete uskoro moći pogledati i na festivalu Nedelja pozorišta koji se održava druge sedmice juna u Sonti.

14092

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!