KULTURA I ZABAVA

Deseti međunarodni PLESNI FESTIVAL u Somboru 7. do 9. oktobra

16476

 

Jubilarno, deseto izdanje Međunarodnog plesnog festivala u Somboru, “Orijentalija 2022”, biće održano od 7. do 9. oktobra.

Kako navode organizatori, ovaj festival godinama unazad okuplja veliki broj plesača svih plesnih disciplina iz celog regiona.

Domaćini festivala, Udruženje građana ARTiFAКT i plesna grupa “Inanna”, pripremili su dve plesne večeri. U petak, 7. oktobra, sa početkom u 20 sati, u sali Mađarske građanske kasine, festival će biti svečano otvoren folklornim plesovima arapskih zemalja i folklornim plesovima sa naših prostora, dok će u subotu, 8. oktobra, od 20 sati, na Scena za decu i mlade Кulturnog centra Laza Кostić Sombor, biti održan “Gala koncert” - veče modernih plesova i plesnih fuzija.

Očekujemo učesnike iz Budimpešte, Osijeka, Varaždina, Tuzle, Sarajeva, Vrnjačke Banje, Beograda, Pančeva, zatim, više plesnih grupa iz Subotice, Novog Sada i svakako iz Sombora. Specijalni gosti festivala i ove godine će biti plesna grupa ambasade Republike Indonezije Bidadari Indonesian Dance Studio”, najavljuju organizatori.

Kako navode, plesne radionice i ove će godine biti nezaobilazni deo festivala, a držaće ih sjajni predavači, plesači sa dugogodišnjim plesnim iskustvom, Nikolina Nina Stepic (Кarlovac, HR) i Vjekoslav Didović (Brčko/Gunja), kao i koordinatorka festivala, Brankica Ćurčić, koja u okviru svojih plesnih radionica već uveliko priprema plesnu grupu Inanna za nastupe na obe večeri Orijentalije.

Projekat “Orijentalija 2022.” podržan je od strane Grada Sombora, u okviru LAP-a za mlade za 2022. godinu.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!