KULTURA I ZABAVA

DRAMA „OGNJIŠTE“ U SUBOTU U VELIKOJ SALI KULTURNOG CENTRA

13534

Dramski studio "Luča" Kulturno-umetničkog društva "Kruščić" odigraće u subotu, 8. februara od 20 časova predstavu "Ognjište" u Velikoj sali Kulturnog centra Apatin.

Ova predstava je novo ostvarenje Dramskog studija “Luča” Kulturno-umetničkog društva “Kruščić”, koji je poznat po čuvenom izvođenju “Velike drame”, kada su pre par godina osvojili praktično sve što se može osvojiti na festivalima amaterskih pozorišta širom zemlje, a i van nje.

Ovaj najnoviji komad rađen je prema tekstu Žarka Komanina, a u režiji Dejana Cicmilovića.

Cena karte je 200 din., a karte se kupuju na blagajni na dan predstave od 18č.

O DRAMI

"U drami Ognjište Žarko Komanin tragiku bratoubilačke borbe i njene posledice posle drugog svetskog rata u Crnoj Gori, i Jovanine(sestrine) ljubavi prema braći koja su poginula na dve suprotstavljene strane. Jovanin pokušaj da ljubavlju prema bratu pobedi surovost bezumne bratoubilačke borbe.

Komanin u njoj prepoznaje Sofoklovu Antigonu iz antičkih vremena i nadahnut njenom tragikom prepliće je sa našom savremenom istorijom. Drama Ognjište višeznačno pretstavlja sukob patrijarhalnog i dogmatsko ideološkog, deoba i bratoubilačke borbe.To je drama o odbrani ognjišta kao simbola identiteta, ali i drama i razaranju tog istog identiteta. To je drama o većoj nužnosti da se strada nego da se živi.Zato drama i otvara još uvek u nas nerešen problem uzajamne ljudske surovosti kao besmisla i ljubavi kao smisla..."

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!