KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA I MONODRAMA U KULTURNOM CENTRU POVODOM SVEDSKOG DANA POZORIŠTA

13928

U susret obeležavanju Svetskog dana pozorišta 27. marta Kulturni centar Apatin pripremio je program koji će se realizovati u petak 26. marta i to:

• Izložba „Velikani srpskog glumišta“ u galeriji „Meander“ od 18.30 časova
• Monodrama „Ubiću se, majke mi“ u kojoj igra Jovana Petronijević od 19 časova

 

IZLOŽBA:

Udruženje građana ”Žanka Stokić” Rabrovo raspisaloje konkurs za izradu portreta glumaca zarad stalne izložbene postavke ”Velikani srpskog glumišta”.

Budući da je velika srpska glumica Žanka Stokić značajan deo života provela u Rabrovu, mestu u kome se od 2002. godine održavaju Pozorišne svečanosti ”Žanki u čast” , ukazala se prilika da se na jednom mestu objedine velikani pozorišne scene Srbije, kroz stalnu izložbenu postavku, portretima glumaca koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji srpskog pozorišta i filma.

Kao odgovor na konkurs za stalnu izložbenu postavku u Rabrovu pod nazivom ”Velikani srpskog glumišta” pristiglo je stotinu radova. Dvočlana komisija koju čine LJiljana Jović, diplomirani istoričar umetnosti i Bojan Veljković, master primenjeni umetnik, donela je odluku da 61 rad bude uvršten u izložbu ”Velikani srpskog glumišta ” .

Izabrani radovi svojim umetničkim kvalitetima ispunjavaju kriterijume konkursa koji je imao za cilj da se na upečatljiv način predstave lik i delo nekih od najvećih imena srpskog glumišta.

 

UBIĆU SE, MAJKE MI

Predstava koja opisuje sudbinu žene koja se nalazi na životnoj prekretnici vodeći publiku kroz smešne i teške situacije, bolje i gore dane, kroz život u njegovoj srži ostavljajući ipak nadu i optimizam kao jedini mogući izlaz iz svih nedoumica koje nam se nameću.

Stojanka je obična žena iz unutrašnjosti, žena sa svakidašnjim problemima koja i pored svega nikada nije odustala od želje da postane uspešna, ne birajući sredstva ni okolnosti. Ta odlučnost i spremnost na podnošenje žrtve zarad uspeha nikada nisu gurnule u stranu njenu iskonsku potrebu da kroz život, bez obzira na sve, korača uzdignute glave. Ova, na momente urnebesna komedija, ispričana u je u ispovednom obliku kroz monolog.

 

Petak, 26.03.2021.godine, Velika sala, 19 časova, cena ulaznice je 400 dinara. Vaše karte možete rezervisati u četvrtak 25. marta od 8 do 12 časova na broj telefona 025/773 588. Rezervisane karte preuzimaju se na blagajni na dan predstave od 17 do 18.30 časova. Ukoliko karte ne preuzmete u naznačeno vreme iste će biti puštene u prodaju.

Poštovana publiko, najljubaznije vas molimo da pre dolaska naprogram proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće. Na ulasku u salu, molimo vas da pređete preko dezinfekcione barijere, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom. U sali je obavezna upotreba zaštitne maske i poštovanje preporučene fizičke distance.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!