KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA „PEJZAŽI ČULA“ ANGELINE VUKOSAV U GALERIJI „MEANDER“

14239

U galeriji „Meander“ 23. jula 2021. godine od 18 časova će biti otvorena izložba slika Angeline Vukosav pod nazivom „Pejzaži čula“, a izložba se zatvara 5. augusta.

 

BIOGRAFIJA

Angelina Vukosav, rođena je 1997. godine u Nevesinju, RS, BiH. Djetinjstvo je provela u Hercegovini. Osnovnu školu i srednju Gimnaziju završila je u Nevesinju. 2020. g. završava Akademiju likovnih umjetnosti Trebinje, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, smjer Likovna umjetnost, grafički dizajn. Trenutno na II ciklusu, takođe, na ALUT.

Dobitnik je „Plakete Univerziteta Istočno Sarajevo“ za izuzetan uspjeh tokom studija; Dobitnik Nagrade za najboljeg studenta Akademije likovnih umjetnosti Trebinje. Dobitnik nagrade za najboljeg studenta „JU Studentski centar Trebinje“; Dobitnik nagrade EU projekta Institucionalna podrška antikorupciji u BiH. Dobitnik  Plakete Musa Ćazim Ćatić za najbolju neobjavljenu pjesmu za 2020 g.

 Do sada je imala četiri samostalne izložbe u galerijama: „Galeriji kulturnog centra Vrbas“ u Vrbasu, zatim u Memorijalnoj galeriji “DUŠAN STARČEVIĆ“ u Smederevskoj Planci; u  Galeriji „Centar za kulturu Masuka“ u Velikoj Plani, i u Galeriji  Art55 u Nišu.

 

O IZLOŽBI

U radovima Angeline Vukosav taktira izuzetan crtački impuls za izražavanje i analizu hercegovačkih pejzaža. Motivi mlade umetnice su nastali u ateljeu i pleneru a kontemplacija i introspekcija oblika evidentni su na crtačkim medijima: olovkom, ugljenom, pa čak i četkom kojom seče beline papira ekspresivnim potezima, čineći time svojstvenu tehniku - lavirani ugljen.

Stereotip pejzaža prikazan na crnoj podlozi, na kojem svaki srebrni trag olovke nosi svoje značenje, kao kakvo slovo, čine Angelininu sopstvenu azbuku i rukopis. Vizija predela i intimne impresije posebno su dominantne na malim crtežima, nastalim u pleneru, što daje pečat celokupnom opusu radova.

Interakcija sa prirodom i prisna povezanost sa njom jesu motivacija, ali i glavna poruka.

Angelina je ovekovečila mesta i predele na kojima je bila, živela i odrastala. Rasla je pod skutima prirode. To su mesta gde je svaki likovni  element metafora za određeni senzibilitet. Crtajući transcendentalne pejzaže kao samostalni žanr, poput nekog vođenja dnevnika umetnica stvara autobiografiju.

Pejzaži Angeline Vukosav gone posmatrača na određenu emociju, ali to nije ni seta, ni reminescencija, već unutrašnje kontemplativno osećanje vođeno iskrenom snagom same prirode.

Dipl. likovni umetnik-slikar Violeta Bolmanović

14240

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!