KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA SLIKA KATARINE TRNAVČEVIĆ U GALERIJI MEANDER

10202

U apatinskoj galeriji Meander će u petak, 3. mart od 18,30 časova biti otvorena izložba slika Katarine Trnavlević.

Iako po prvoj informaciji,  slike Katarine Trnavlević, se kreću okvirima apstrakcije, provociraju veći vizuelni okvir.  Principom dedukcije apstrahuje vizuelno okruženje, galeriju  urbane arhitekture, sagledanu i sublimiranu iz različitih uglova i persektiva. Kombinuje geometrijske elemente, površinom i linijom, sa koloritnim zaslonima. To koloritni zasloni  su u svakoj slici minimalnih tonskih razlika, tako da  se one vizuelno neprimentno nadovezuju jedna na drugu, prelaze jedna u drugu,  delujući kao insert većeg sferičnog prostora. 

Katarina Trnavčević rođena je u Užicu 1992. godine. Završila srenju Umetničku školu u Užicu na odseku za keramiku. Apsolvent je slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Dragana Matića. Izlagala na 14 grupnih izlžbi na Zlatiboru, Užicu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici.  U Apatinu učestvovala u „Reciklart 2014. godine, projektu  „Panonski put umetnosti“ prekogranične saradnje  Srbija - Hrvatska . Učestvovala više puta na Međunarodnoj koloniji umetničke keramike „Zlakusa“ u Užicu. 

Izložba traje do 17. marta

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!