KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA “Tragovi tragača” od petka u galeriji Meander

16672

 

U petak, 4. novembra, u galeriji Meander u Apatinu biće otvorena izložba crteža pod nazivom “Tragovi tragača”, autorke Ljiljane Bursać.

Kada je reč o postavci koju će ljubitelji umetnosti imati priliku pogledati u Apatinu, autorka crteže inspirisane putovanjima posmatra samo kao naknadnu posledicu. Umetnica zapravo pravi most između doživljenog i naknadno promišljenog, putem svojih dela, u kojima ostavlja i pisani trag takozvanim asemic pismom (koga je imenovao Anri Mišo). Ono je posebno, jer je u istom trenutku lično, univerzalno, ali za one koji nisu tragači nepojmljivo, a nekada čak i nevidljivo. Svako putovanje za Ljiljanu Bursać se sastoji iz dve faze, iz Faze upoznavanja, koja obuhvata prvu impresiju, odnosno prvu reakciju na nov predeo, i iz Faze provokacije (koja dovodi do nastanka dela, koje je zapravo reakcija). Put predstavljen na ovoj izložbi je reakcija (i impostacija) na putovanja po Levantu (Sirija, Izrael, Sinaj), na slojeve istorije od prvih dana ljudske civilizacije, preko antičkih vremena, ranog hrišćanstva, pa sve do danas i to vizuelnim jezikom koji je univerzalan i dostupan svima željnim spoznaje.

Ljiljana Bursać rođena je 27.10.1946 g. u Kragujevcu. Studirala je na Likovnoj akademiji u Beču, a usavršavala se i studijski boravila u SAD-u, Nemačkoj , Francuskoj, A.R.Siriji i Izraelu. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a . Od 1971. godine priredila je više od 45 samostalnih izložbi i učestvovala je na preko tri stotine grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Njena dela nalaze se u uglednim muzejsko-galerijskim ustanovama i privatnim zbirkama širom nekadašnje Jugoslavije i u svetu.

Osnivač je i predsednik Art Forum-a.

16673

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!