KULTURA I ZABAVA

KULTURNI CENTAR "LAZA KOSTIĆ" SOMBOR: izložba slika i skulptura „Razigrana dokolica II"

14757

U utorak, 28.12.2021. godine u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" biće svečano otvorena izložba slika i skulptura „Razigrana dokolica II"  novosadskog umetnika  Dušana Savkovića, alias (Dukatti).

Autor, jedan od istaknutijih na savremenoj likovnoj sceni, koji se gotovo već punu deceniju predstavlja srpskoj, a tako i evropskoj publici u svom preoznatljivom pop-artističkom stilu, somborskoj publici predstaviće se po drugi put. Savković se prvi put predstavio Somboru 2018. godine u Galeriji Savremene umetnosti na bijenalu „Likovna jesen" sa dve reprezentativne slike „Noćni Dan" i „Ženo peri noge". „Razigrana dokolica II" obuhvata ciklus slika i skulptura nastalih od 2017. do 2021. godine sa posebno odabranom postavkom. Umetnik će ovom prilikom po prvi put izložiti sliku „Jedinstvo" koja je nastala početkom 2020. godine.

Postavka izložbe trajaće do 15. 1. 2022. godine.

 Dušan Savković - biografija

(1984, Novi Sad). Diplomske i Master studije slikarstva završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je ULUSa i SULUVa. Realizovao oko 20 samostalnih i preko 50 kolektivnih izložbi u zemlji i u inostranstvu. Bavi se skulpturom i multimedijima. U slikarstvu prepoznatljiv po izrazito tamnim  pozadinama koje "budi" narativno komičnim scenama i provokativnim nazivima. Kroz svoje radove često postavlja pitanja šta donosi budućnost i u kom pravcu će otići neizvesnost umetnika. Na svojstven način tumači poimanje sveta i modernu poetiku življenja. Upućuje na prošlost, sadašnjost, budućnost, prijateljstvo, ljubav, na ono što buja, jurnjavi, pomami, besmislu, lenčarenju, ciljanoj zabavi. Najčešće prikazuje motiv i naglašen simbol čoveka sa produženim rukama.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!