KULTURA I ZABAVA

MODNE ILUSTRACIJE i SLIKE Tamare Toksić od petka u galeriji Meander

17286

 

U petak, 10.marta, sa početkom u 19 sati, u galeriji “Meander” u Apatinu biće otvorena izložba mlade umetnice Tamare Toskić.

“Ova izložba ilustracija fokusira se na modni dizajn ženskih venčanica i muške odevne kolekcije. Ilustracije su izložene na način koji prati evoluciju modnog dizajna, posebno kada je reč o venčanicama i muškoj garderobi. Kolekcija muške odeće izaziva tradicionalne rodne uloge i koncepte muškosti. Kolekcija se sastoji od odeće koja uključuje nekonvencionalne elemente, kao što su slojevi, transparentnost, neobični krojevi i materijali. Same ilustracije muških figura sa malim glavama treba da isprovociraju gledaoca da istraži nove ideje i oblike. Cilj ove kolekcije je da podstakne posmatrača da preispituju svoje predstave o tome šta znači biti muško u današnjem društvu, kroz prikaz različitih stilova i krojeva koji su van okvira tradicionalnog muškog modela. Slično, kolekcija ženskih venčanica prikazuje moderne, nekonvencionalne i originalne venčanice, a koja uključuje različite stilove, od modernih i minimalističkih haljina, do raskošnih i veoma ukrašenih modela. Savremena nevesta je snažnog duha, borbena, ne boji se da pokaže svoj stav. Dramatičnost korseta, naramenica i voluminoznih rukava u opoziciji je sa uobičajenim doživljajem neveste kao princeze. Netipični modni dodaci kao što su kaiševi sa alkama, okovratnici i kapuljače, mogu se dvojako protumačiti kao odbojnost prema braku, ili kao želja za (samo)zaštitom. Ovim izmenama u dizajnu, autorka želi da preispita funkciju venčanica i današnji odnos žene prema braku, kao i da preinači pojam tradicionalnog u istom. Svaka ilustracija na ovoj izložbi je jedinstvena i predstavlja izraz individualnosti i stila. Ilustracije su pažljivo odabrane kako bi se pokazale karakteristike svake pojedinačne kolekcije, a cilj je da se posetilac inspiriše da istraže sopstvenu kreativnost i individualnost u modi, kao i da otvori um za nove ideje i perspektive”, rečeno je o izložbi.

17287
 

Tamara Toskić rođena je 5. jula 1999. godine u Užicu. Srednju umetničku školu završila je u istom gradu, a diplomirala je 2022. godine na odseku za modni dizajn – savremeno odevanje, u klasi prof.

Ingrid Huljev, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Modne ilustracije i slike Tamare Toksić apatinska publika će imati priliku da pogleda do 23. marta.

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!