KULTURA I ZABAVA

NOVA IZLOŽBA ANE MILOSAVLJEVIĆ U APATINSKOJ GALERIJI „MEANDER“

14301

Nova izložba Ane Milosavljević pod nazivom "La Liberta" biće otvorena u galeriji Meander  3. septembra u 19 časova, a postavka će biti izložena do 16. septembra.

O IZLOŽBI:

U svom radu autorka je posvećena urbanim sadržajima. Novi ciklus radova inspirisan je kako urabanim sadržajima tako i morskim dnom, životom morske flore i faune, kao i lepotom kolorita morskog dna. Kombinacijom ova dva sadržaja radovi su često igra elemenata vezanih i za vodu i za kopno.

Sam format papira – varira od minijature, do nekih srednjih formata,a minijatura možda još više nego veliko platno upućuje na lepotu jednog velikog prostranstva, prikazan u malom.

Kako je morsko dno za čoveka još uvek misteriozno i nedokučivo, autorka pokušava da kroz igru kolorita i raznih likovnih elemenata dočara svoje viđenje jednog morskog pejsaža. Iako je predhodni ciklus bio vezan za temu “Grada”, čak u ovom morskom pejsažu postoji veza sa urbanim, gde se pojavljuju crtice ili kvadratići, čak i tekst…koji mogu asocirati na svetlucavo jato riba ali takođe i na gradske prozore, lelujanje biljaka na vetru…

Iako je tema “morska”, plava boja nije primarno zastupljena, već bi se moglo reći da su naglašeni topli, jarki tonovi. Kao varijacije na temu, gde  umetnik pokušava da kroz različite kolorističe varijante predstavi podvodni svet, koji je inspirativan ne samo za umetnika već i za posmatrača.

Na crtežima često se pojavljuje jato riba ili meduze, koje su apstrahovane i gde možda metaforički i simbolično sugerišu na užurbani život čoveka.

BIOGRAFIJA:

Ana Milosavljević je rođena 1979. godine, živi i radi kao samostalni umetnik u Beogradu.

Član ULUS-a, od 2006., a u statusu samostalnog umetnika od 2009.godine.

Član Nadzornog odbora u ULUS-u od 2020.

Imala šesnaest samostalnih i izlagala na oko dvesta izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Japan, USA, Brazil, Italija, Kina, Danska, Poljska, Rumunija, Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Meksiko, Bugarska,...)

Dobitnica više nacionalnih i internacionalnih nagrada i diploma za grafiku.

Najznačajnije nagrade:

  1. Tetovo, Makedonija
  2. Druga nagrada na VI International Biennial of Small Graphics Tetovo
  3. Druga nagrada na IV Competition and Exhibition of Ex Libris “Acque termali”, Acqui Terme Italia
  4. Nagrada XII Bienala studentske grafike SCG
  5. Godišnja nagrada za grafiku Akademije umetnosti, Novi Sad

 

Učesnik na mnogim projektima, javnim tribinama, predavanjima, performansima, likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.

Radovi se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu:

The City Art Gallery in Lodz, Poljska; The International Biennial Museum of Engraving,  Acqui Terme, Italija; Muzeum Florean, Baia Mare, Rumunija; Gimnazija Sremski Karlovci; Rochester Contemporary Art Center, New York, USA; Muzeum Miasta Ostrowa Wielkopolskiego, Ostrow Welkopolski, Poljska; Regional Library `Liuben Karavelov`,Bugarska; Largo Art Gallery Varna, Bugarska; Celje Galerija mladih, Slovenija; Galerija Savremene likovne umetnosti, Niš; Privatne kolekcije Srbija i inostranstvo.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!