KULTURA I ZABAVA

OPŠTINSKI KULTURNI CENTAR SPREMIO PROGRAM ZA FEBRUAR I MART

13866

Šta publika opštinskog Kulturnog centra može da očekuje u periodu koji je pred nama, saznajemo od direktorice ustanove Danijele Obradović.

Nakon godine u kojoj je Kulturni centar radio redukovano zbog već znane situacije koju je uzrokovao virus Kovid 19, tokom februara smo pripremili programe i na ovaj način konačno započeli sezonu programa na kojima naša publika može da prisustvuje, kaže Danijela Obradović

Što se tiče likovnog programa na osnovu raspisanog konkursa za grupne i samostalne izložbe za izlagačku 2021.godinu Umetnički savet galerije Meander izabrao je 8 izložbi. Nakon izložbe učeničkih radova povodom školske slave Sveti Sava, u petak, 5.februara otvorena je izložba slika Nevene Mišković, umetnice iz Novog Sada. NJene radove publika će moći pogledati do 18.febrara. Za 19.februar zakazan je termin za grafike umetnice Kristine Božović iz Užica čime je zaokružen mesec februar što se tiče likovne umetnosti.

Za mart smo pripremili tri izložbe. Jedna od njih je tradicionalna izložba kojom obeležavamo Nato godišnjicu. Osim ove izložbe imaćemo priliku da pogledamo jednu multumedijalnu izložbu i izložbu slika kojom će biti predstavljeni velikani srpskog glumišta što je i naziv ove izložbe, kaže direktorica Kulturnog centra Apatin.

Što se tiče dečijeg programa u februaru, nakon audicije za manifestaciju pod nazivom „Ritam Evrope“, a za koju smo tehnička podrška odigraće se predstava za decu „Drvce je drug“ Edukativnog teatra iz Subotice. Predstava je zakazana za subotu, 20.februar. Takođe, planiran je i bioskopski program za kraj februara. Za 13.mart zakazana je predstava za decu „Vile i vilenjaci“ koja je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda.

U pregovorima smo i da početkom marta meseca zakažemo divan koncert klasične muzike kojim se obeležava 250 godina od rođenja Betovena. Ovaj koncert je trebao da se održi krajem prošle godine, ali smo bili prinuđeni da ga odložimo, otkriva nam Obradovićeva, te dodaje da osim navedenih programa čiji datumi su zakazani, postoje i pregovori da se navedeni meseci obogate sa još programskih aktivnosti koje bi  publici pričinile zadovoljstvo da ih posete.

Iskreno se nadamo da će se celokupna situacija u potpunosti smiriti na radost svih nas, te da će Kulturni centar nastaviti svoj rad punim kapacitetom, poručuje direktorica ove ustanove.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!