KULTURA I ZABAVA

Otvaranje IZLOŽBE SLIKA Nina Kusturice okupilo veliki broj Apatinaca u galeriji Meander

15844

 

Večeras je u galeriji Meander u Apatinu upriličeno svečano otvaranje izložbe slika Nina Kustrice. Veliki broj naših sugrađana okupio se na ovom događaju, a ono što je posebno interesantno je to da je otvaranju dugoočekivane izložbe prisustvovao i veliki broj Kusturicinih kolega slikara, kao i prosvetnih radnika, nekadašnjih radnih kolega, što govori o poštovanju prema ovom sjajnom čoveku i umetniku.

Kako je izjavio za Radio Apatin, otkako je u penziji, mnogo više slika, a izlaganje u apatinskoj galeriji za njega je od posebne važnosti.

“Nikad nisam imao običaj da prečesto izlažem. Kad se skupi neki materijal, kad se stvori adekvatna prilika da izlažem, kao što je sad, rado izlažem. Otkako sam u penziji, imam puno vremena. Šta bih drugo i radio nego slikao”, otkrio nam je Nino.

Naš sagovornik ove godine proslavlja pola veka svog stvaralaštva, a do dana današnjeg ostao je dosledan svom prepoznatljivom stilu.

“Teško je u mojim godinama menjati stil. Imam jedni temu, uglavnom jednu temu. To su moje muze i njima sam posvetio sve svoje slikarstvo, iz jednostavnog razloga što mi one omogućuju lepotu i omogućuju mi pokret, dinamiku na slici, a to mi je najvažnije, da se vidi taj ritam, anatomski ritam, da se vidi taj pokret”, objasnio je umetnik.

15845

Nino Kusturica rođen je u Somboru 1948. godine. Akademiju likovnih umetnosti završio je u Zagrebu kod profesora Miljenka Stančića. Bio je profesor likovne umetnosti u više apatinskih škola, urednik likovnog programa u galeriji Meander i direktor Opštinskog kulturnog centra Apatin. Samostalno i sa likovnom grupom Četiri plus izlagao je u Apatinu, Zrenjaninu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Zemunu, Vrbasu, Tuzli, Osijeku, Skoplju, Bitolju, Odžacima I mnogim drugim gradovima. Učesnik je brojnih kolonija i kolektivnih izložbi.

Izložba slika Nina Kusturice u apatinskoj galeriji će biti postavljena do 23. juna.  

15846

15847

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!