KULTURA I ZABAVA

Otvorena izložba slika Marine Mirković "Odraz"

U Galeriji "Meander" je u četvrtak otvorena izložba slika Marine Mirković "Odraz". Marina Mirković rođena je 1985. godine u Apatinu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti BK u Beogradu 2008. godine. Završila je Specijalističke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku za grafiku 2011. godine. Izlagala na kolektivnim izložbama u Zemunu, Beogradu, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu i u inostranstvu u Somervilu (Masačusets, SAD) i Liježu (Belgija). Samostalno izlagala u Beogradu. Živi i radi u Beogradu i Apatinu. Marina Mirković se bavi problemom pojedinca u savremenom društvu. Primećuje da je to ne samo sociološki problem nego i kulturološki i psihološki. Dela prezentuje tematskim izložbama, Maska, Kroz mutno staklo-sublimacije i Odraz.
Odraz je serija dela koja se nadovezuju na predhodni cikus Maske. Primećuje da smo okruženi maskama likovima koji nemaju identitet nego su konačište dobrovoljnog i nedobrovoljnog odbacivanja vlastite ličnosti. U traganju za onim što se nalazi ispod tih maski ili slojeva otkriva da se nalazi praznina koja se zamenjuje drugim informacijama i
detaljima sklopljenih u iskrivljenu sliku u odraz istinitog. U radovima dominira ženski lik isečak iz modnih časopisa, reklama i drugih publikacija istovremeno dokument komercijalne industrije i metafora usamljenosti i potrage za vlastitim identitetom. To su i različite prostorne situacije, emotivni zapisi i sećanja jednostavne kompozicije sa minimalnim likovnim podacima ali efektne i snažno emotivne. Slike su izvedene u kombinovanoj tehnici kolaža sa intervencijom autora crtežom, bojenim nanosom i grafikom.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!