KULTURA I ZABAVA

OTVORENA IZLOŽBA ZORANA ZOCE ARBUTINE: BONSAI – PORTRETI ŽIVOTA

14264

Sinoć je u apatinskoj galeriji „Meander“ otvorena prva samostalna izložba slika Zorana Zoce Arbutine iz Prigrevice, pod nazivom „Bonsai – portreti života“.

-Zoran je svoj talenat i ljubav prema slikanju prepoznao još u ranoj mladosti, ali nije nastavio. Pre tri godine je ponovo počeo da slika. NJegova glavna inspiracija je drvo bonsai. Međutim, ta priča je mnogo dublja, jer predstavlja neprestanu životnu borbu koju on vidi u ljudima koji ga okružuju. Nadam se da ovaj put neće odustati od slikanja i da se tu neće zaustaviti, već nastaviti dalje, rekla je, otvarajući izložbu, Jovana Momčilović, kustos apatinske galerije.

Bonsai u bukvalnom prevodu znači „malo drvo u saksiji“. Odabirom postaje jedan pojedinačan život, koji zahteva mnogo ljubavi i pažnje. Trenutak dolaska na svet, kako formiran istorijski i bez naše volje, jasno prikazan kroz različite podloge, tako i smešten u unapred odabran prostor (saksija u kojoj je bonsai), mogao bi se doživeti kao suština, ali samo na prvi pogled.

Ova izložba je rezultat onoga što je radio poslednje tri godine, te mu zbog toga puno znači, rekao nam je Arbutina.

-Pokušao sam, kroz bonsai, da ispratim čoveka i njegov život. Spoticanja sam predstavio kamenjem, zamke paučinom, saksije su zapravo porodice, stolići odskočne daske u životu i vreme koje je prošlo... Neko drvo se lepo razvilo, neko slabije, zavisi koliko se ko borio u životu, ali se svi pokazuju u svoj svojoj lepoti. Planiram da naslikam još sedam, osam slika na ovu temu, a kruna cele priče biće jedna slika velikog formata, otkrio nam je umetnik i obećao da na ovom neće stati, već će probati u umetničkom pravcu da ide i dalje, jer to je, zapravo, on.

Zoran Zoco Arbutina je aktivno počeo da slika pre tri godine i u tom periodu bio je učesnik dve kolektivne izložbe. Na takmičenju u Kuli njegov rad je ušao u uži izbor i otišao na regionalno takmičenje u Bačkoj Palanci.

Izložba u apatinskoj galeriji „Meander“ biće otvorena do 19. avgusta.

14265

14266

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!