KULTURA I ZABAVA

PETAK: „BETOVENU U ČAST“ U APATINSKOM KULTURNOM CENTRU

13885

U petak, 5.marta sa početkom u 19 časova održaće se koncert klasične muzike "Betovenu u čast" u Velikoj sali Kulturnog centra. 

Godina 2020. je planirana kao „Betovenova godina“ širom sveta, kako bi se odalo poštovanje i slavila muzička genijalnost ovog izuzetnog umetnika. Čuvena Berlinska filharmonija je veličanstveno obeležila ovaj jubilej u Berlinu 9. simfonijom ispred Brandenburške kapije. Planirano je na stotine manifestacija širom Evrope i sveta, kao i u našoj zemlji, ali zbog pandemije u globalnim okvirima, prouzrokovanom virusom Korona, većina zakazanih koncerata je otkazana.

Umetnice iz Novog Sada, Agota Vitkai-Kučera, sopran i pijanistkinja Jelena Simonović-Kovačević, napravile su projekat povodom obeležavanja jubileja „Betovenu u čast“ – dvesta pedeset godina od rođenja Ludviga van Betovena (Bon, 16. decembar 1770 – Beč, 26. mart 1827). One su tim povodom, pripremile koncerte solo pesama, kako bi predstavile stvaralaštvo ovog izuzetno značajnog kompozitora i u polju nemačkog lida.

Pripremljen je promišljen izbor solo pesama, potom ciklus „Dalekoj dragoj“, kao i izuzetno retko izvođene „Zdravice“. Kroz kratku uvodnu reč o kompozitoru i stilskim odrednicama njegovog stvaralaštva, uvele bi slušaoce u nesvakidašnji muzički program sastavljen od dela koja je gotovo nemoguće čuti danas na koncertnim podijumima u Srbiji.

ULAZ JE BESPLATAN, a iz kulturnog centra apeluju na građane da pre dolaska na program provere da li imaju povišenu temperaturu.

-Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće. Na ulasku u pozorište, molimo vas da pređete preko dezinfekcione barijere, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom. U pozorišnoj sali je obavezna upotreba zaštitne maske i poštovanje preporučene fizičke distance, navode iz kulturnog centra.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!