KULTURA I ZABAVA

PRIGREVČANKA DUŠICA MRĐENOVIĆ OTVARA NOVOSADSKI FESTIVAL KNJIGE

14300

Priliku da otvori pet jubilarni Novosadski festival knjige (NOFEK) dobila je prigrevačka pesnikinja Dušica Mrđenović. Ona će uz svoju koleginicu, crnogorsku književnicu Katarinu Sarić, koja je proteklog meseca imala poetsku Panonsku turneju po Vojvodini, nastupiti 3. septembra 2021. godine na otvaranju festivala čiji će se program održati u dvorištu hotela Vojvodina u Novom Sadu s početkom od 17 časova.


Dušica Mrđenović i Katarina Sarić održaće Pesnički dvoglas, kako su ga organizatori nazvali, i publici predstaviti svoje stvaralaštvo kojim donose spoj tradicionalnog, modernog i avangardnog.

Dušica Mrđenović, rođena je 1990. godine u Somboru, piše poeziju i glavna je i odgovorna urednica književno-umetničkog portala ''Nigdine'' (www.nigdine.com) objavila je dve poetske zbirke: ''Samo u nama'' (Gramatik, Beograd, 2015), ''Kraj jednog dramskog čina'' (Anoa, Beograd, 2020), kao i prevodilačku dvojezičnu poetsku zbirku ''Dve duše'' (Gramatik, Beograd, 2016) ukrajinske autorke Elene Buevič.

Katarina Sarić je rođena 1976. godine na Cetinju, piše poeziju i prozu, glavna je urednica književne platforme ''Vavilonska biblioteka'' a iza sebe ima 13 objavljenih naslova (''S one strane svijetlosti'', ''Caligat in Sole'', ''Nađa, uspori zgazićeš pticu'', ''Amputirani'', ''G-đice teatralne'', ''SvejAdno mi je i ostale dijagnoze socijale'', ''Kamijada i Kamiseja'', ''Moja Indija – Om Journey'', ''Golo meso'', ''Kakofonija'', ''Globus Hystericus'', ''Smrt madam Dupin'')

NOFEK postoji od 2017. godine i pored toga što predstavlja jedinstveni prostor promociju mladih književnika, kao i savremenog stvaralaštva uopšte, uz bogat i zanimljiv program. Na ovogodišnjem NOFEKU, koji traje od 3. do 5. septembra, nastupiće sledeći autori: Dušica Mrđenović, Katarina Sarić, Đorđe Sladoje, Emsura Hamzić, Tijana Sladoje, Bojan Savić Ostojić, Irena Plaović, Gordana Lasković, Slađana Bušić, Rastko Lončar, Katarina Pantović, Miloš Markov, Ninus Nestorović, Jelena Marićević Balać. Šimon Tsubota, Tamra Radević, Lazar Bukumirović, Simonida Lončar i Vladimir Tabašević.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!