KULTURA I ZABAVA

Prigrevčanka Dušica Mrđenović “rame uz rame” sa istaknutim PESNICIMA iz Srbije i sveta

16408

 

U Inđiji, Novom Sadu i Beogradu održan je šesti po redu Međunarodni festival poezije ’’INĐIJA PRO POET’’. Naša sugrađanka, Prigrevčanka Dušica Mrđenović, učestvovala je na festivalu kao pesnik, a takođe i kao zamenik glavnog urednika Književne radionice Kordun sa sedištem u Pensilvaniji, SAD.

Dobitnik posebne nagrade “Gran pri Pro Poet” ove godine je srpski pesnik Ivan Negrišorac (prof. dr Dragan Stanić, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu).

Dušica Mrđenović se našla rame uz rame sa istaknutim pesnicima iz Srbije i sveta, a bila je i organizator specijalne književne večeri u okviru festivala u ime književne radionice Kordun. 

16409

Dušica se na Pro Poetu predstavila svojom “Pesmom koja se teško čita”, a koja je ove godine pobedila na konkursu Društva srpskih književnica i ponela prvu nagradu “Jefimijinu povelju”. Pesma je i na ovom festivalu doživela uspeh, te je već prevedena na bugarski i objavljena u književnom časopisu “Бургаска писателска общност”, koji u Bugarskoj izlazi u štampanom izdanju i onlajn, pod pokroviteljstvom opštine Burgas, a očekuju se prevodi i na druge jezike.

16410

Pored pesnika iz Srbije, na festivalu su učestvovali poznati pesnici iz Grčke, Turske, Slovenije, Bugarske, Rusije, Italije, Španije, Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Kanade i Indije.

16411

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!