KULTURA I ZABAVA

PROMOCIJA ZBIRKE PESAMA PRIGREVČANKE DUŠICE MRĐENOVIĆ

14330

Gradska biblioteka "Miodrag Borisavljević" u Apatinu, 17. septembra će upriličiti promociju zbirke pesama "KRAJ JEDNOG DRAMSKOG ČINA" autorke Dušice Mrđenović. Program počinje u 18 časova a ulaz je slobodan.

Ova mlada autorka je za 8 godina javnog nastupa učestvovala na mnogim domaćim i međunarodnim književnim festivalima, a njena poezija je zastupljena u mnogim zbornicima poezije, književnim časopisima u zemlji i inostranstvu.O poeziji Dušice Mrđenović, do sada pisali su: Pero Zubac, Miroslav Aleksić, Danilo Jokanović, Katarina Sarić, Marijana Rajić i mnogi drugi,a dobitnica je i nekoliko nagrada, između ostalih:

2014. godina – trećanagrada "ŽarkoAćimović"
2015 godina – druganagrada "DuškoTrifunović"
2016 – prvanagrada "RadeTomić"
2017 – prvanagradana Prvommeđunarodnom festivalu "ŽivkoStojanovski"
2020 – ’’Saznanje’’ – najbolji rad izabran od strane stručne komisije u sastavu Matija Bećković, Marijana Rajić, Petar Božović i LJubivoje Ršumović
2020 – Druga nagrada u kategoriji poezija, Festival FELIS, Lazarevac

Dušica Mrđenović, rođena je 1990. godine u Somboru, piše poeziju i glavna je i odgovorna urednica književno-umetničkog portala "Nigdine" (www.nigdine.com), saradnik je izdavačke kuće "Esnaf" iz Beograda, dugogodšnji saradnik u Odboru za kulturu Centra za istraživanje pravoslavnog monarhizma, kao i saradnik i urednik Književne radionice Kordun sa sedištem u Pensilvaniji, SAD.

Objavila je dve poetske zbirke: "Samo u nama" (Gramatik, Beograd, 2015), "Kraj jednog dramskog čina" (Anoa, Beograd, 2020), kao i prevodilačku dvojezičnu poetsku zbirku "Dve duše" (Gramatik, Beograd, 2016) ukrajinske autorke Elene Buevič.

14331

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!