KULTURA I ZABAVA

PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA ZORANA ZOCE ARBUTINE - „BONSAI – PORTRETI ŽIVOTA“

14259

Prva samostalna amaterska izložba slika pod nazivom „Bonsai – portreti života“, autora Zorana Zoce Arbutine, biće otvorena 6. avgusta 2021. godine od 19 časova u apatinskoj galeriji „Meander“.

Trenutak dolaska na svet, kako formiran istorijski i bez naše volje, jasno prikazan kroz različite podloge, tako i smešten u unapred odabran prostor, ( saksija u kojoj je Bonsai ), mogao bi se doživeti kao suština, ali samo na prvi pogled.

Bonsai u bukvalnom prevodu znači „malo drvo u saksiji“. Odabirom postaje jedan pojedinačan život, koji zahteva mnogo ljubavi i pažnje.

Fascinantna je uloga i briga Tvorca, ali volja, jasno oslikana kroz savladane prepreke i manje, ili više virtuozno provlačenje kroz različite zamke života, zapravo je ogledalo likova i njihovih karaktera, koje prepoznajemo u ljudima oko nas.

U samoj suštini, svaka slika je poznanstvo, pa i bliskost sa istima, koji razgarantošću pokazuju snagu volje i borbenost. Prepoznata kao takva i sam Stvoritelj je podržava u merama njene izraženosti.

Bonsai je čovek. Bonsai je život. Bonsai je volja. Bonsai je svako od nas.

Zoran Zoco Arbutina je rođen 1971. u Somboru. Odrastao i osnovnu školu završio u Prigrevici, gde i danas živi. Talenat i ljubav prema slikanju prepoznaje kod sebe još u ranoj mladosti, ali bez podrške i potrebnog razumevanja, pre svega porodice, tih devedesetih završava zanat u Apatinu.

Aktivno počinje da slika pre tri godine i u tom periodu je učesnik dve kolektivne izložbe, kao i učesnik takmičenja u Kuli, gde kao uži izbor, njegov rad odlazi na regionalno takmičenje u Bačkoj Palanci.

Svoje iskustvo, jasan lični stav i viđenje života kroz različite pojedince, izrazio je kroz “Bonsai“.

Ovo je Zocina prva samostalna izložba.

14260

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!