KULTURA I ZABAVA

REALIZOVAN OMLADINSKI VOLONTERSKI PROJEKAT „ENO ŠKOLA, EVO MURAL“

14562

Tokom prethodnih meseci mladi u Sonti imali su priliku da pokažu svoju kreativnost kroz oslikavanje murala u dvorištu osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

Projekat “Eno škola, evo mural!” nastao je kao želja mladih da na kreativan način urade nešto lepo za svoje selo Sontu, inspirisani sličnim inicijativama oslikavanja murala u drugim mali mestima.

Projekat su realizovali Ema Antić koordinatorka projekta zajedno sa članovima projektnog tima Jelenom Pejović, Nikolom Macurom, Vukanom Macurom i Klaudiom Lukić. Oni su zajedno sa mladim volonterima Centra za kulturu i obrazovanje Sonta i decom iz osnovne škole osmislili mural i zajedno ga oslikali.

Kroz mural se provlače dva motiva jedan je motiv škole i detinjstva, a drugi motiv Sonte. Pa se tako mural sastoji od elemenata koje su volonteri smatrali da obeležavaju Sontu ali i elemenata koji se odnose na detinjstvo i školske dane kao što je citat Mike Antića “Puteva ima trista da se ode iz detinjstva, a samo se retki sete da ostanu večno dete.”

“Na inicijativu Eme Antić, koordinatorke projekta "Eno škola, evo mural!", u dvorištu OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Sonti oslikan je mural, čime je ulepšan prostor u kome deca borave. U oslikavanju murala učestvovali su učenici-volonteri naše škole. Škola će i u buduće podržati ovakve inicijative, koje će doprineti stvaranju prijatnijeg ambijenta za boravak dece u školi.”- rekao je direktor osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Miljenko Dakić.

Volonteri su aktivno učestvovali u procesu kreiranja izgleda murala te je na taj način osnažena njihova kreativnost, međutim sam projekat je dobar primer mladima da i oni imaju mogućnost da utiču na pozitivne promene u svojoj lokalnoj zajednici. Učestvovanje u inicijativama kao što su ova, će podstaknuti mlade da sami pokreću ovakve ili slične inicijative, i da se pored toga ohrabre da koriste organizaciju CEKOS kao jedan od resursa koji im je na raspolaganju u Sonti.

“Smatram da se projekat “Eno škola, evo mural!” veoma dopao mladima i deci iz sela i da su inspirisani da nastave sa pokretanjem sličnih inicijativa u Sonti.”- rekla je koordinatorka projekta Ema Antić.

Konkurs „Šta Nam Teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

14563

14564

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!