KULTURA I ZABAVA

Sedmi POZORIŠNI FESTIVAL od četvrtka u apatinskom Kulturnom centru

16626

 

Od četvrtka do subote u Apatinskom Kulturnom centru biće organizovan Pozorišni festival, sedmi po redu. Na repertoaru su monodrama „Neodustajanje“ i dve predstave,  „Lutka“ i „Prah“.

 

Karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra koja će biti otvorena od utorka 25.oktobra, pa sve do subote 29.oktobra i to: pre podne od 10 do 12 časova i poslepodne od 17 do 20 časova. Cena ulaznice iznosi 500 dinara, a predsave se odigravaju u Velikoj sali Kulturnog centra.

 

Repertoar:

 

MONODRAMA „NEODUSTAJANjE“

Četvrtak, 27.oktobar 2022.godine u 20 časova.

Režija: Marija Medenica

Igra: Marija Medenica

Opis predstave: Monodrama Neodustajanje tematizuje fenomen pozorišta iz zakulisne perspektive i predstavlja na neki način „virenje kroz ključaonicu“ u intimni prostor jedne glumice. Njeno stasavanje u umetničkom svetu ispunjeno je brojnim izazovima i dilemama, a najvažnija odluka koju treba da donese je da li da odustane od pozorišta.

 

PREDSTAVA „LUTKA“

Petak, 28.oktobar 2022.godine u 20 časova.

Autor predstave je Miro Gavran.

Miro Gavran je savremeni hrvatski autor rođen 1961. godine. Dela su mu prevedena na 38 jezika. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 pozorišnih premijera širom sveta, a videlo ih je više od tri miliona ljudi. Jedini je živi dramski pisac u Evropi koji ima pozorišni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja.

Režiju predstave potpisuje Petar Jovanović, a u glavnim ulogama su Sanja Petrov i Boško Petrov.

Opis predstave: U komediji "Lutka" muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila devojka počinje da živi sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriji sa namerom da usreći muškarca. Lutku je konstruisala naučnica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u nju prenela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz komične situacije, svojim prostodušnim i logičnim pogledom na svet, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njim dolaziti u sukobe koji su neizbežni u zajedničkom životu osoba suprotnog pola. Na kraju priče, možemo naslutiti da li je lutka pravo rešenje za nesrećne muškarce.

 

PREDSTAVA „PRAH“

Subota, 29.oktobar 2022.godine u 20 časova.

Pozorišna predstava „Prah” urađena je po drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca, a u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića

Igraju: Nataša Ninković i Zoran Cvijanović

Opis predstave: U centru zbivanja predstave ‘Prah’ su on i ona. Prosečan bračni par koji se svakodnevno bori sa svojim unutrašnjim demonima, dilemama i razmišljanjima. Žive i životare, nesvesni promena koje ih čekaju. Među njima jeste i jedna srećka. Tačnije – loto srećka. Vredna dva miliona koja im stoji na stolu i čeka da je neko na ovaj ili onaj način iskoristi. Šta biste vi uradili? Kako biste reagovali? Da li biste pratili instinkt, razum ili osećanja? Večna borba tinja u njima, a tranzicija u njihovim životima je neminovna.

 

 

 

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!