KULTURA I ZABAVA

SEDMI POZORIŠNI FESTIVAL U SONTI POČINJE U PONEDELJAK 7. JUNA

14129

MJUZIKL O MILEVI AJNŠTAJN NA OTVARANJU SEDME NEDELJE POZORIŠTA U SONTI

 

Festival „Nedelja pozorišta“ koji se od 2015. godine održava u Sonti ove godine će trajati od 7. do 12. juna. Otvaranje festivala je u ponedeljak 7. juna u 20 sati kada će nastupiti Viva dance academy iz Novog Sada sa mjuziklom „Ja sam Mileva Marić Ajnštajn“.

Predstave se održavaju svake večeri festivala sa početkom u 20 sati. Drugog dana festivala nastupiće Slovačko Vojvođansko pozorište sa predstavom „Kebab“ koja je titlovana na srpski jezik, trećeg prošlogodišnji učesnici grupa Tite iz Novog Sada. Četvrti dan je predviđen za muzičko-scenske nastupe grupe Homo ludens iz Novog Sada i Kolažnog trija iz Apatina.

Tokom trećeg i četvrtog dana festivala biće realizovan i prepodnevni program za decu od 11 sati. Trećeg dana (sreda) nastupiće Trsteničko pozorište, a četvrtog mlađa grupa Dramskog studija CEKOS-a iz Sonta kada će biti i realizovana radionica glume za decu.

Poslednja dva dana festivala ostavljena su za komedije mladih glumaca. U petak 11. juna biće premijerno odigrana nova predstava Dramskog studija CEKOS-a pod nazivom „Ako priđeš bliže“ a u subotu nastupiće somborski teatar 46/13 sa predstavom „Ne igraj na Engleze“.

Svi događaji održavaju se u sonćanskom Domu kulture koji se trenutno renovira. Cena ulaznice je 150 dinara, a paket od osam karata može se kupiti po ceni od 500 dinara.

Svi događaji biće realizovani u skladu za važećim merama prevencije COVID-19.

Festival kao i svake godine realizuje Centar za kulturu i obrazovanje Sonta.

Rad CEKOS-a je institucionalno podržan i od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT, koji sprovode HelvetasSwissIntercooperation i Građanske inicijative

Pored njih festival kao i svake godinepodržava veliki broj drugih donatora i lokalnih institucija, a pored Opštine Apatin, Kulturnog centra i Mesne zajednice Sonta, ove godine festival je podržao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!