KULTURA I ZABAVA

SINGLOM „BODRI ME“, PRLJAVI ROMEO NAJAVIO POČETAK RADA NA TREĆEM ALBUMU

13600

Apatinski bend “Prljavi Romeo” ima novi singl/spot po nazivom “Bodri me“ kojim najavljuju početak rada na njihovom novom, trećem po redu albumu.

Grupa Prljavi Romeo (prvo se zvala Change) svoj autorski rad započinje 2008. Nastala je kao frakcija apatinskog benda Antologija. Posle prekida rada sa grupom Antologija, Stevo Rađenović i Srđan Rađenović formiraju bend Change. Taj bend je delovao u postavi – Milica Đapić, Boris Gnjatović, Boško Oluić, Srđan Rađenović i Stevo Rađenović. Te, 2008. godine, urađen je album sa osam demo pesama, od kojih je sedam bilo na srpskom i jedna na engleskom jeziku. Zahvaljujući tom izdanju, nastupili su na Gitarijadi Zaječar 2008 i dospeli u finale. Posle te gitarijade, grupa Change u Kulturnom centru Apatin snima video spot za pesmu, “Igra“. Snimaju se i dve pesme u studiju Pozitive, u Novom Sadu i one se pojavljuju na kompilaciji, “Demonstracija mladosti” (2008).

Krajem 2010. godine, grupa Change prolazi kroz tešku fazu u radu i prekida saradnju sa pevačicom Milicom Đapić i ritam gitaristom Borisom Gnjatovićem. Posle njih, u grupu dolazi Goran Goretić (kao klavijaturista), a gitarista Stevo Rađenović preuzima poziciju vokala. Tokom 2011. godine, grupa Change snima još dva video spota – za pesme – “Moj džep je dobio rak” i “Disko mama“. Nakon toga, početkom 2012. godine, klavijaturista, Goran Goretić, odustaje od saradnje. Grupa donosi odluku da izda Self-released izdanje svih svojih do tada urađenih pesama. Taj CD je nazvan, “Special” i njime je obeležen autorski rad svih članova grupe koji su u njoj delovali u periodu od 2008. do 2011. godine.

Godine 2012., počeli su dogovori o pripremi debi albuma i odlučeno je da pesme budu na srpskom jeziku i drugačijeg žanra. Ujedno, grupa menja ime u Prljavi Romeo. Krajem 2012. godine, pod novim nazivom, grupa snima audio singl, a zatim i video spot za pesmu “Amajlija“. Kao prateći vokal pridružuje im se Danijela Vuk. Tom pesmom je i najavljen album prvenac.

Početkom 2013. godine, grupi Prljavi Romeo, priključuje se Dušan Kljaić (gitarista) i izdaje se novi singl, “Sećanja“. Da bi zaokružili najavu albuma, septembra 2013. godine, grupa objavljuje još jedan singl, “Ledena“. Snimljen je i video spot za pesmu “Istina“, publikovan decembra 2013. godine. Te, 2013. godine, izlazi novi album, “Sećanja“, sa etiketom beogradske kuće ONE Records.

Početkom 2014. godine, gitarista, Dušan Kljaić, nastavlja svojim putem, pa grupa Prljavi Romeo nastavlja rad kao trojka. Godine 2015., započinje se rad na narednoj ploči. Snima se nova verzija pesme “Moj džep je dobio rak“, a zatim i pesma “Igra“, objavljena septembra 2015. godine.

Marta 2016. godine, snimljena je nova pesma, “Svojim putem vođen“, a usledio je i njen video spot. Uz nove stvari – “Čekali na nas“, “Dom u srcu“… – bila je to najava novog albuma. Septembra 2017. godine, grupa se pojačava novim članom. Na mesto vokala, pored Steve Rađenovića, dolazi i Ilija Zobenica. Grupa Prljavi Romeo tada, sa Ilijom, snima nekoliko obrada (covera), a zatim još dve nove autorske pesme planirane za novi album grupe . Taj novi album nazvan, “Svojim putem vođen“, izdat je oktobra 2018. godine, sada se to već sa sigurnošću može reći, za renomiranu izdavačku kuću iz Zemuna, RnR Records.

Dosadašnja diskografija

 - Kompilacija “Demonstracija Mladosti” (Self-released, 2008) ;
 - Singl “Moj DŽep je dobio rak” (Nocturne Magazin, 2011) ;
 - Specijal 08091011 (Self-released, 2012) ;
 - Sećanja (ONE Records, 2013) ;
 - Svojim putem vođen ( RnR Records, 2018)

https://youtu.be/zC57XHEh3XA

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!