KULTURA I ZABAVA

Sonćanska “Hasanaginica” ostvarila PLASMAN na MEĐUNARODNI FESTIVAL scenskog stvaralaštva

17654

 

Predstava „Hasanaginica - žena bez imena“ plasirala se na Međunarodni festival scenskog stvaralaštva za decu i mlade - 65. Majske igre u Bečeju. Podsećamo, u pitanju je komad Dramskog studia Centra za kulturu i obrazovanje Sonta, u režiji Nikole Dobrijevića. U predstavi igraju Sara Butković, Dušan Mirosavljević, Dalibor Matin, Anja Кuruc, Sara Smiljanić i Nikola Dobrijević. Za ton i svetlo zadužena je Кlaudia Lukić, a za kostim i šminku Кarolina Lukić.

Predstava „Hasanaginica - žena bez imena“ u Bečeju će biti odigrana 17. maja.

Čestitamo mladim sonćanskim glumcima, kao i njihovom režiseru, i želimo im puno uspeha na ovom prestižnom međunarodnom festivalu.

U nastavku vam donosimo odluku selektorke Jane Maričić, rediteljke iz Beograda, prema kojoj će se u takmičarskom programu 65. „Majskih igara“ naći sledeće predstave:

KATEGORIJA DECA ZA DECU

1. „Ludas Matyi, avagy a ludak jobban tudják", Színes Szilánkok Diákszínpad (predstava na mađarskom) - NOVI SAD

2. "Kotlić", Mala pozorišna radionica Doma kulture „Pivo Karamatijević“ - PRIBOJ

3. "Mnogo nemira zbog Šekspira", Dramska sekcija OŠ „Jovan Dučić“ iz Kleka - KLEK

4. “Šećerno kraljevstvo”, Glumačka radionica Kulturnog centra Čačak - ČAČAK

5. “Moja mama kaže”, Škola plesa i scenskih umetnosti Foxy - NOVI SAD

6. "Pinokio", Dramski studio Kockica - SISAK, Hrvatska

17655

KATEGORIJA MLADI ZA MLADE

1. "Romano dikhlo – ili vodič u 26 slika za segregaciju, diskriminaciju i ponižavanje Roma", NVO Savez za djecu i mlade KUĆA - PODGORICA, Crna Gora

2. „Boldog szerelemben elni", Színes Szilánkok Diákszínpad (predstava na mađarskom) – NOVI SAD

3. “Ukroćena goropad”, Kreativni centar Artelje – INĐIJA

4. "Hasanaginica", Dramski studio Centra za kulturu i obrazovanje Sonta - SONTA

5. “Med, a bogami i mleko", Akademija zabave i umetnosti O&M -NOVI SAD

6. "2:14", Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej - BEČEJ

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!