KULTURA I ZABAVA

Tradicionalni „NOVOGODIŠNjI KONCERT“ OMŠ „Stevan Hristić“ zakazan za 21. decembar

14711

Osnovna muzička škola „Stevan Hristić“ iz Apatina organizovaće u utorak, 21. decembra, sa početkom u 19 sati, tradicionalni „Novogodišnji koncert“. Koncert će biti održan u Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra, a ulaz je slobodan.

Kako je za Radio Apatin izjavio Laslo Dieneš, direktor OMŠ „Stevan Hristić“, repertoar će biti šarenolik i pripremljeno je 13 muzičkih tačaka.

Biće i ozbiljna muzika, biće i džez muzika, biće pop muzika. Sviraće i nastavnici, i učenici, i gosti.

"Dolazi naš bivši nastavnik koji je otišao na fakultet da radi u Novi Sad, predaje klavir na fakultetu, naš bivši učenik, on je završio u Gracu džez fakultet, svira saksofon, i jedan stariji čovek koji svira trubu. On je nekad svirao u Big bendu u Novom Sadu i u Salzburgu radio kao muzički terapeut u bolnici", saznajemo od Dieneša.

Iako gotovo u celoj Srbiji vlada trend pada nataliteta, direktor OMŠ „Stevan Hristić“ zadovoljan je brojem dece koja pohađaju ovu školu.

"Kod nas ima sad 166 učenika, tako da ja sam zadovoljan. Znamo da je svake godine sve manje i manje dece, i porodice odlaze u inostranstvo, tako da ih je sve manje i manje, pogotovo u isturenim odeljenjima. U Kupusini smo imali jednu trećinu do pre pet, šest godina, u odnosu na matičnu školu, sad jedva ima 20 učenika, tako da ih je sve manje i manje", izjavio je Laslo Dieneš i dodao da u isturenom odeljenju u Sonti ima 14 učenika.

14712

14713

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!