KULTURA I ZABAVA

Tragač Milorad Milinković u ponedeljak u Apatinu

14728

U ponedeljak, 20. decembra, sa početkom u 13 sati, u Velioj sali Kulturnog centra Apatin, biće održana tribina “Vidimo se u bioskopu”

Tribina se organizuje u okviru kampanje Filmskog centra Srbije i Mreže kinoprikazivača Srbije, a na njoj će govoriti Milorad Milinković, javnosti najprepoznativljiji po TV kvizu „Potera“, kao Mister Veliki, najopasniji tragač.. Cilj tribine je promocija i dalji razvoj filmske kulture i nezavisne bioskopske mreže, edukacija, te povećanje vidljivosti i promocije domaćeg filma. Uz Milinkovića, na tribini će govoriti i Boško Milosavljević, scenarista i reditelj mnogih dokumentarnih filmova od kojih su neki nagrađeni međunarodnim priznanjima. U okviru tribine biće prikazan jedan od igranih filmova koje je režirao Milorad Milinković.

Biografije učesnika tribine

Milorad Milinković je rođen 1965.godine u Beogradu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek režija 1991. godine. Osim režijom, bavi se i nizom drugih poslova. On je scenarista, pisac, gitarista, pevač, kantautor, di džej, kritičar i još mnogo toga. Milinković je režirao mnoge filmove koji su obeležili poslednje decenije, između ostalih, “Mrtav ladan”, “Čitulja za Eskobara”, “Patuljci sa naslovnih strana”, “Zduhač znači avantura”. Autor je i više proznih ostvarenja. Milinković će govoriti o filmskoj umetnosti uopšte, ali i o stvaranju filmova, o trenutnoj situaciji na domaćoj filmskoj sceni i o srpskom filmu danas.

Boško Milosavljević, profesor srpskog jezika i književnosti, strastveni zaljubljenik u film. Osnivač LHS studija koji se bavi produkcijom televizijskih spotova, dokumentarnih filmova, ali i oslikavanjem murala i likovnom umetnošću uopšte. Režiser je i scenarista mnogih dokumentanih ostvarenja istorijskog karaktera, a za neka od njih je dobio međunarodne nagrade. Učesnike tribine upoznaće sa stvaranjem dokumentarnih filmova i njihovim mestom u kinematografiji.

Ulaz na tribinu “Vidimo se u bioskopu” je besplatan.

14729

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!