KULTURA I ZABAVA

U GALERIJI MEANDER OTVORENA IZLOŽBA SKULPTURA APATINSKOG VAJARA LJUBOMIRA ERIĆA

U petak 13. maja u galeriji "Meander" otvorena je izložba skulptura Ljubomira Erića. Izložba traje do 30. majaOslobođen želje da stvara umetnički karijeru, po svaku cenu i da mu nije potrebno da prati trenutna kretanja u savremenoj skulpturi, niti da traži izvore i veze u istoriji umetnosti, stvarao je takva dela koja su jednostavna i prepoznatljiva. Ogledalo su životnog zadovoljstva i umetničke predanosti. Erić ne stvara u ciklusima i serijama. Svako delo je pojedinačno i posebno. Inspirisan je oblicima materijala koji je pred njim, komponuje ih trenutnim inspiracijama i raspoloženjem. Zato se tematski rasponi kreću od figuracije do apstraktvih skulptura, od pojedinačne predstave do kompozicija sa metaforičnim, narativnim i alegorijskim sadržajem. Većina skulptura nema naslove zato što to nije potrebno. Jer to su ubedljiva, jednostavna i konkretna dela. Skulpture su od metala, drveta i terakote.Rođen je 1956. godine u Apatinu. Završio Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu. Skulpturom se bavi od 1980. godine. Bio kondicioni trener Fudbalskog kluba Mladost, trener Kajak kluba Panonija, profesor fizičkog vaspitanja u Mašinskoj školi i direktor Doma učenika u Apatinu. Trenutno radi kao vaspitač u istoj ustanovi. Pored skulpture bavi se i slikarstvom. Izlagao na brojnim kolektivnim izložbama, a samostalno u Apatinu, Somboru, Smederevu, Bačkoj Palanci, Beogradu, Zemunu, Bečeju, Zrenjaninu, Vrbasu, Rumi, Kuli, Kovinu i Sremskoj Mirtrovici.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!