KULTURA I ZABAVA

U galeriji Menader otvorena IZLOŽBA SLIKA Jelene Šimić Popović i Danijele Tasić Cvetković

16353

 

U galeriji Meander u Apatinu večeras je otvorena izložba slika Jelene Šimić Popović i Danijele Tasić Cvetković. Postavka slika dveju umetnica trajaće do 28. septembra.

Prema rečima Jelene Šimić Popović, u apatinskoj galeriji izlaže nakon šest godina i izuzetno joj je zadovoljstvo što će njeni sugrađani i učenici imati priliku pogledati njene radove.

Ovde sam sa novim ciklusom radova i veoma mi je drago, zato što sam upravo u ovoj galeriji počela da izlažem, prvo kao amater, a potom i kao mlađi umetnik. Dosta radova, tačnije ovih crteža koji su pod staklom, se izlažu prvi put. Zanimljivo će biti za one koji prate to što ja radim, pored kolega, da vide ove nove radove sa zlatom, sa tim nekim novim detaljima koje do sada nisam upotrebljavala u slikama”, izjavila je za Radio Apatin Jelena.

Iako ima novina u izrazu, Šimić Popović ostala je dosledna svom stilu. I dalje joj je inspiracija Japan, a među izloženim radovima ima slike na platnu i crteže koji su rađeni na presovanom pamuku. Njena postavka nosi naziv “Zapisi plutajućeg sveta”.

16354

Kako saznajemo od Danijele Tasić Cvetković, saradnja sa Jelenom traje već dugi niz godina, s obzirom na to da su koleginice u OŠ “Žarko Zrenjanin” u Apatinu.

Često amo izlagale u istim galerijama, termin za terminom, i tu se već provukla ideja da bi mogle nešto da osmislimo zajedno i evo, to je došlo na red. Kada su u pitanju moji radovi, oni su nastali u poslednje dve godine, međutim to je ciklus koji traje duži niz godina, koji se proširuje i od te neke očne tačke koju sam imala pre ovoga, pretvorila sam u taj naziv “Periferni vid”. I taj “Periferni vid”, kako sam ga ja formulisala, je meni postao jako bitan. Trudim se da ga primetim, baš zbog toga što me interesuje to što je nevidljivo, šta je to što spaja vreme i momente, i prošlost i budućnost, i to sam sve kroz tehniku i materijal pokušala da objedinim. Tu su kolaži. Radovi su u kombinovanoj tehnici. To su moji stari crteži, još iz vremena Akademije, koji su uvek bili složeni u perifernom vidu ateljea, i onda sam krenula da razmišljam o tome kako bi bilo dobro da prepoznam neke momente prošlosti sa momentima koje sada proživljavam dok slikam i da ih spajam”, rekla je o svojoj postavci Tasić Cvetković. 

16355

O autorkama

Jelena Šimić Popović je naša sugrađanka, rođena u Somboru 1977. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek likovne umetnosti, smer slikarstvo u klasi prof. Jovana Rakidžića 2003. godine. Magistrirala 2009. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, iz oblasti digitalni kolaž, na odseku slikarstva. Mentor prof. Jovan Rakidžić.
Od 2004. Je član SULUV-a, a takođe je i član ALUMNI udruženja Akademije umetnosti Novi Sad. Od 2001. realizovala je 15 samostalnih i 42 kolektivne izložbe u zemlji i inostranstvu.
Učesnica je mnogobrojnih međunarodnih konkursa iz područja dizajna, fotografije, slika i multimedija.
Dobitnica je brojnih internacionalnih i domaćih nagrada.
Živi i stvara u Novom Sadu.

Danijela Tasić Cvetković rođena je 1974. godine u Odžacima. Završila je Gimnaziju „Veljko Petrović“ u Somboru. Nakon završetka VŠLIPU u Beogradu upisuje FLU, odsek slikarstvo. Diplomirala je 2003. godine, a magistrirala 2007. godine na istom fakultetu, u klasi profesora Jovana Sivačkog. Član je ULUS-a od 2003. godine. Dobitnica je nekoliko nagrada za slikarstvo za vreme studiranja i nagrade Somborskog Likovnog salona 2017. godine . Mnogo puta je učestvovala na grupnim izložbama, a izlaže i samostalno. Sa porodicom živi u Somboru, radi u Apatinu.

16356

16357

16358

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!