KULTURA I ZABAVA

U PETAK OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA MILENE RADIĆ - „SILENTIUM“

14526

U petak 5. novembra u 19 časova u Galriji Meander biće otvorena izložba slika pod nazivom "SILENTIUM" autora Milene Radić, a postavka će trajati do 18. novembra.

O izložbi:

Raskošna paleta, siguran potez,živa svetlost, hrabra, slobodna misao koja svoj izraz nalazi u liniji koja teče. Slikarstvo Milene Radić od samog početka urezuje se u nezaborav posmatrača. Kontrolisana razuzdanost kolorita i crtačka sigurnost poteza ostavljaju utisak stvaralačke lakoće. Titraj četkicom rezonuju u frekfenciji oka posmatrača i tu ostaju zapamćeni kao prizori svevremenske lepote. Fokusirana na ljudsku figuru, portret ili akt, Milena svoje likove pažljivo smešta u ambijent biran unutrašnjim očima, naglašavajući karakter modela. Blago-ekspresivna izvedba suptilnih formi portreta japanske žene, na prijatan način stvara kontraste koji uzburkavaju osećanja posmatrača. Ten boje cveta rane trešnje, usne boje crvenog javora, vrat dug i vitak, oči široko otvorene, pogleda koji ne skreće, nos mali, linija kose na čelu dobro naglašena, odaje njeno bogastvo. Kontrasti i valeri raspevani u bogato dezeniranim kimonoima, ukrasi u kosi, dezen paravana ili cvetni vrt uvlače posmatrača u ambijent slike, sa prikrivenom željom da tamo i boravi. Autoportret kao i autoakt, spontano se nadovezuju na priču o Japanu. Čulinost Dalekog istoka plovi kroz zavodljive ambijente Indije i Afrike, kostimirajući lik same autorke u turbane i ornamentisane tkanine, koje tek nagoveštavaju bogat unutrašnji svet slikarke Milene Radić.

14527

Biografija:

Milena Radić je rođena 1989. godine u Novom Sadu.
2004. godine upisuje srednju školu za dizajn ,,Bogdan Šuput; u Novom Sadu,
smer dizajn enterijera i industrijskih proizvoda. Na trećoj godini, profesori sa
likovnog odseka primećuju da je njena likovna poezija više usmerena ka slikarstvu
nego ka dizajnu, te je usmeravaju da se njime i bavi.
2008. godine upisuje Akademiju klasičnog slikarstva.
2010. godine proglašena je studentom generacije.
2012. godine završava osnovne studije u klasi profesora Vasilija Dolovačkog. Iste
godine upisuje master studije.
Za vreme studija učestvovala je na više, kako domaćih tako i međunarodnih,
likovnih kolonija i izlagala na mnogo kolektivnih izložbi i samostalnih izložbi.
2013. godine dala je
intervju za dokumentarni film kanala - ,,It's my generation".
17. INTERBIFEP, Centar za kulturu Tuzla
Međunarodna izložba „ MINI AKT vol 4 " ,Nicosia, Cyprus, Gallery 37
Samostalna izlozba ,,Zoo okret u portret'' , galerija Lazar Vozarević, Sr. Mitrovica

14528

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!