KULTURA I ZABAVA

U petak u Galeriji "Meander" otvaranje izložbe crteža Tamare Žderić

10707

U petak, 12. maj 2017. godine će, u Galeriji "Meander", u 19 časova biti otvorena izložba crteža Tamare Žderić iz Beograda.
Već više decenija je crtež samostalna likovna disciplina. Crtež nudi veliki izbor materijala i tehnika, posebno, pruža mnoštvo izražajnih mogućnosti. Tamara Žderić je jedna od brojnih umetnika koja se izražava u crtežu i na taj način obogaćuje ovu likovnu disciplinu novim sadržajima. Više od pet godina intezivno izlaže na grupnim i samostalnim izložbama i gradi vlastiti likovni izraz i koncept. Crteži su različitih motiva, mrtve prirode, pejzaži, enterijeri... Uglavnom to su lične percepcije sveta, koji je okružuje akcentovane sa intimističkim sadržajem. Različitim tehnikama, lazurom i šrafurom, olovkom i tušem, apostrofira na svet malih stvari, kao što su predmeti pokućstva. To je u suprotnosti sa stilom života koji sve više zahvata čovečanstvo, prevashodno trka za ničim ili nekim, tako da u našim kratkim životima ne stignemo da uživamo u predmetima koji nas okružuju i da vidimo njihovu draž i lepotu. Ova izložba u Apatinu sastoji se od kolekcije crteža sa novim motivima autoportretima i portretima malih lutki pajaca.

10708

Tamara Žderić rođena je 1990. godine u Beogradu. Osnovne studije slikarstva i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogrdu. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Priredila 24 samostalne izložbe i učestvovala na preko trideset kolektivnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Kovinu, Kikindi, Nišu, Despotovcu, Čačku, Užicu,Kragujevcu, Zrenjaninu, Kruševcu, Vrbasu, Lazarevcu, Despotovcu, Staroj Pazovi, Smederevskoj Palanci i dr. Učesnik je više kolonija i radionica. Živi u Beogradu.
Izložba traje do 26. maja.

10709

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!