KULTURA I ZABAVA

U PRIGREVICI OTVORENE MAJSKE SVEČANOSTI

   Tradicionalne Majske svečanosti, kojima se obeležavaju Dan pobede, Dan kolonizacje i seoska slava Markov dan, otvarene su juče, 06. maja na Đurđevdan, u Prigrevici. Trodnevne svečenosti počinju prvoga dana - danas u 16,00 časova - uličnim trkama na kojima će učestvovati članovi Atletskog kluba Apatin i učenici Osnovne škole Mladost Prigrevica. Nakon završenih uličnih trka, u 18,00 časova u centru naselja održaće se na otvorenoj sceni kulturno-umetnički program, koji će izvesti deca i učenici iz vrtića Pčelica i OŠ Mladost, a u programu će učestvovati i članovi KUD-a Prigrevica i mesnog Karate kluba. Na kraju prvog dana Majski svečanosti na daskama prigrevačkog Doma kulture naći će se pozorišna predstava Kakav kupleraj autora Ežena Jonesku, u režiji Svetlane Bojković i Milice Kralj.. Drugog dana Svečanosti, u subotu, 07. maja, sa početkom u 12,00 časova, u Sportskoj hali biće odigran turnir u košarci, a u 18,00 časova, u organizaciji Moto kluba Alf ulicama sela počeće defile bajkera, nakon koga će se na otvorenoj sceni u centru sela, sa početkom u 21,00 časova održati koncert rok-grupe Divlje jagode. Poslednjeg dana Svečanosti, u nedelju, 08. maja, u holu Doma kulture, sa početkom u 10,30 časova, biće otvorena izložba slika, a na Trgu heroja, sa početkom u 11,00 časova, biće položeno cveće i venci na spomen obeležja. Istoga dana, sa početkom u 11,30 časova, u Velikoj sali Doma kulture biće održana Svečana akademija u čijem programu će nastupiti članovi KUD-a Prigrevica i KUD-a Sveti vrači iz Gornjeg Stupnja Opština Aleksandrovac. Nakon Akademije je planirana poseta etno-muzeju Momčila Toše Todorića u Prigrevici, dok će se u vremenu od 14,00 do 18,00 časova u restoranu zgrade Udruženja penzionera Prigrevica održati prijateljski šah-meč između Šah kluba Prigrevica i ŠK Kraljice iz Novog Sada. Planirano je da se, sa početkom u 16,00 časova, u Sportskoj dvorani OŠ Mladost  odigra meč između tuimova OK Prigrevica i OK Prigrevica, kao i rukometna utakmica veterana, dok će se sa početkom u 17,00 časova na fudbalskom terenu odigrati fudbalska utakmica. Svečanosti će se završiti kulturno-umetničkim programom i to sa književnim suretom u 19,00 časova u prostrorijama seoske Spomen biblioteke, a, nakon toga, sa početkom u 20,00 časova, održaće se veče pesmama i igara iz polja izvornog narodnog stvaralaštva pod nazivom  Momo i dodir, koje je planirano na otvorenoj sceni u centru sela. Za učesnike, goste i publiku Svečanosti biće organizovana svojevrsna, gotovo sajamska, izložba ponuda i eksponata narodne kuhinje i narodne radinosti, koja će, u organizaciji ličkog i banijskog zavičajnog udruženja, biti postavljena u centru sela ispred Sportske hale sa početkom u 18,00 časova.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!