KULTURA I ZABAVA

U SUBOTU PREDSTAVA ZA DECU „NE DOZVOLI DA TE ZUB ZABOLI“

14007

Tekst i režija: Nebojša Savić
Igraju: Saša Stojković i Dragan Kojić
Scenografija i rekvizita: Vladimir Đorđević
Kostimi: Milica Jankov
Muzika: Burnyak
Producent: Ninoslav Mičić

Predstava “Ne dozvoli da te zub zaboli” je edukativnog karaktera i na zabavan i poučan način ukazuje deci na važnost zdrave ishrane, pravilnog pranja zuba i oralne higijene uopšte. Interaktivnog je tipa, deca imaju priliku da aktivno učestvuju, podsete se i nauče o svemu onom što je važno kada je zdravlje zuba u pitanju. Dva glumca, od kojih jedan sa zuboboljom dolazi u vrtić da odigraju predstavu, trude se da objasne zašto je do zubobolje došlo, šta treba da se radi kada problem nastane i kako je trebalo i kako treba preventivno da se radi kako do toga ne bi došlo. Scenografija koja predstavlja zube koji se u zavisnosti od toka priče kvare i popravljaju na slikovit način deci opisuje sve ono što se dešava i što bi se moglo desiti kada su njihovi zubi u
pitanju.

Da bi pozorišna igra bila što zanimljivija i da bi se izbegla puka ilustracija i suvoparna edukacija uvode se i dva karijesa, kao likovi. Oni upotpunjuju priču, daju joj duhovitost, razigranost, raspevanost i šarolikost pozorišnog izraza. Zubar je deci prikazan, kao osoba koje se ne treba plašiti i kojoj se treba obratiti ukoliko se sretnu sa sličnim problemima. Dečak koji ne pre zube i hrani se slatkišima, predstavlja jasnu poruku i pouku najmlađima.

Trajanje predstave oko 40 minuta.

Velika sala Kulturnog centra, 24. aprila 2021. godine sa početkom u 11 časova.

Cena ulaznice je 150 dinara.

 

Iz kulturnog centra apeluju da pre dolaska na predstavu proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće. Na ulasku u salu da pređete preko dezinfekcione barijere, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom. U sali je obavezna upotreba zaštitne maske i poštovanje preporučene fizičke distance.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!