KULTURA I ZABAVA

U subotu u Apatinu besplatna PREDSTAVA ZA DECU

17158

 

U subotu, 18. februara, u Velikoj sali Kulturnog centra, održaće se edukativna predstava za decu, pod nazivom “Čudesna šuma”. Kako navode u ovoj apatinskoj ustanovi kulture, predstava je besplatna i počeće u 11 sati.

Produkcija “Hajde obraduj dan”, u saradnji sa Centrom za kulturu Apatin, pokrenuli su inicijativu pod sloganom “Stop vršnjačkom nasilju”, u okviru koje će biti izvedena ova besplatna edukativna predstava za decu.

Akcijom želimo da doprinesemo razvoju svesti o tome šta je vršnjačko nasilje, kao i posledicama koje ono nosi u cilju njegovog prepoznavanja, ranog otkrivanja i sprečavanja. Izvođenjem edukativne predstave za decu želimo da doprinesemo prevenciji vršnjackog nasilja, kreiranjem klime u kojoj se razvija i neguje kultura ponašanja i uvažavanja ličnosti, ne toleriše nasilje i razvija odgovornost svih. U suštini vršnjačkog nasilja leži nedostatak ljubavi i poštovanja prema sebi i prema drugima, svih učesnika. I nasilnika i onih koji trpe nasilje i onih koji ga posmatraju. Ovo je predstava za sve učesnike i ima za cilj da podstakne decu da razvijaju svoje samopouzdanje i samopoštovanje, zatim empatiju, toleranciju i poštovanje različitosti”, rekli su inicijatori ovog projekta.

O PREDSTAVI

Veseloj i maštovitoj devojčici Nadi je rođendan. Više od svega ona želi da poseti Čudesnu šumu o kojoj joj je pričala njena baka Kata. To je predivna bujna šuma, u kojoj ptičice cvrkuću, drveće hoda, a sunce razdragano peva svakog dana. Tamo se svi druže, podržavaju i vole, brinu o prirodi i jedni o drugima. Nadi se ostvaruje želja i uskoro se budi u Čudesnoj šumi. Nažalost, saznaje od šumske vile Lilezelenvile da je Sebični princ Kerko zabranio svima u kraljevstvu da se igraju, da se raduju i da se vole. Zabranio je Suncu da sija i travi da klija. Zavladalo je carstvo mraka bez  ijednog sunčevog zraka. Nada je odlučna u nameri da pomogne stanovnicima Čudesne šume, okuplja šašavu i hrabru družinu, kako bi oslobodili šumu i vratili joj nekadašnji sjaj i lepotu.

Predstava Čudesna šuma se bavi temom odnosa prema drugima, ljubavi, saosećanja, poštovanja, prjateljstva i zajedništva. Ona prenosi snažnu slikovitu poruku o tome koliko je degradirajuće i razarajuće kada su čoveku ugrožena osnovna prava da se slobodno izražava, da se raduje, igra, voli i druži, naročito u vremenu bulinga i vršnjačkog nasilja kada smo nažalost suočeni sa ovom pojavom na svakom koraku.
Devojčica Nada je simbol hrabrosti i vere koji su potrebni svima nama da bi se suprotstavili raznim oblicima zlostavljanja, ponižavanja i uskraćivanja osnovnih ljudskih prava. Ona pokreće sve uspavane i uplašene stanovnike čudesne šume da se pobune protiv takvog stanja i podstiče ih da sami preduzmu nešto kako bi to promenili. Ona ih inspiriše hrabrošću, toplinom i kreativnošću. Ova predstava nas podseća kolika je odgovornost svih nas za budućnost generacija koje dolaze. Ona nas navodi da se zapitamo kakav primer dajemo deci? Čemu ih učimo? Koje vrednosti promovišemo?

Poslovica kaže “Kako seješ, tako ćeš žnjeti”, zato je važno da bake i deke, roditelji i uopšteno odrasli, mi kao društvo, stvaramo zdravo i bezbedno okruženje za decu, da ih podstičemo da budu kreativna i maštovita, da razvijaju svoje potencijale i da neguju navike koje doprinose razvoju ljubavi, poštovanja i zahvalnosti prema sebi, prema drugom, i prema svetu u kome žive. U ovoj dinamičnoj, interaktivnoj edukativnoj predstavi ispunjenoj simpatičnim likovima, maštovitim rešenjima i toplom narativu deca imaju priliku kroz igru i zabavu uče o hrabrosti, ljubavi, prijateljstvu, zajedništvu, poštovanju drugog, značaju slobode i dostojanstva”, zaključili su članovi Produkcije “Hajde obraduj dan” i Centra za kulturu Apatin.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!