KULTURA I ZABAVA

U SUBOTU U VELIKOJ SALI KULTURNOG CENTRA PREDSTAVA ZA DECU „NESREĆNA KAFINA“

14432

U subotu, 16.oktobar sa početkom u 11 časova, u velikoj sali apatinskog Kulturnog centra biće odigrana predstava za decu pod nazivom „Nesrećna Kafina“. Cena ulaznice je 150 dinara.

Predstava ‘’Nesrećna Kafina’’, rađena je po motivima istoimenog teksta J.J.Zmaja. U dramatizaciji i režiji Nebojše Savića i izvođenju profesionalnih glumaca iz Novog Sada. To je univerzalna priča o istinskoj, pravoj ljubavi. Radnja se odvija u uspavanom, zapuštenom kraljevstvu kojim vlada uspavani kralj Ptriptriptriptrislav. Dane koji prolaze sporo, monotono, vedrim duhom i dosetkama podnošljivim čini Dvorska luda,veseo mladić do ušiju zaljubljen u kraljevu kći Kafinu. Monotoniju uspavanog kraljevstva razbija razbojnik Razbinos, koji otima princezu Kafinu i odvodi je u čarobnu šumu. Niko iz kraljevstva se ne usuđuje da pođe za Razbinosom i da mu se suprotstavi, čak ni sam kralj koji utučen utehu ponovo pronalazi u snu. Vođen ljubavlju, Dvorska luda odlučuje da sam pođe i suprotstavi se Razbinosu. Svestan da bi mu se, kao Dvorskoj ludi, svi smejali zbog te odluke, on uzima tajni identitet. Maskira se u princa “Lepi nos” i uz odobrenje kralja, kreće u neizvesnu avanturu spasavanja princeze. U čarobnoj šumi razbojnik pokušava sve kako bi očarao lepu princezu. Tako saznajemo da je i on zaljubljen u Kafinu, da je to njegova prava motivacija za otmicom. Princ Lepi nos dolazi u čarobnu šumu i izaziva rabojnika na dvoboj. Uz niz komičnih situacija, mnogo sreće i pomoc šumske vile, izlazi kao pobednik iz ovog duela. Svi žele da vide ko je tajanstveni, hrabri princ, a iznenađenje je veliko kada saznaju njegov pravi identitet. Međutim, princezi Kafini to ne smeta, to ne smeta ni samom kralju i Dvorska luda postaje pravi princ.

Osnovni jezik kojim predstava govori je humor ,kroz zabavu i smeh deca se upoznaju sa pravim vrednostima, stiču saznanja o ljubavi, viteštvu, moralu i poštenju. Ako je vođen pravim vrednostima, ako su mu namere iskrene i časne, a duša plemenita u predstavi čak i Dvorska luda može da postane princ i jednog dana vladar celog kraljevstva.

Tekst ‘’Nesrećna Kafina’’ J.J.Zmaja je pravi klasik dečje literature, napisan bajkovito, a u isto vreme prepun pravih dramskih situacija i veoma pogodan za igru. Dramaturške intervencije u tekstu su izvršene u skladu sa piščevim jezikom i dopisane rečenice i likovi zvuče potpuno autentično, zmajevski. Na taj način mališane upoznajemo sa bogatom zaostavštinom velikog pisca koji je svoj radni životni vek posvetio njima.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!