KULTURA I ZABAVA

U utorak u Apatinu obeležavanje „Svetskog dana muzike“

15906

 

Program povodom obeležavanja „Svetskog dana muzike“ u Apatinu biće upriličen kod fontane u ulici Srpskih vladara, u utorak, 21. juna, sa početkom u 20 sati.  

Koncept obeležavanja praznika muzike, koji se održava svakog 21. juna, jeste da se izvan koncertnih dvorana, dakle, na trgove, parkove i ulice muzički doživljaj prenese u otvoreni  životni prostor. Cilj obeležavanja ovog praznika je predstavljanje raznovrsnih  žanrova muzike i muzičkih izvođača široj publici.

Ove godine, muzički praznik u Apatinu usmeren je na promociju horskog pevanja.  Kako se broj članova hora iz godine u godinu smanjuje, ovim koncertom hor populariše svoj rad kroz izvođenje kompozicija različitih muzičkih stilova. Isto tako, ukazuje na to da društvena zajednica mora dati doprinos jednom od značajnih segmenata kulturnog života, kako se horsko pevanje u gradu ne bi ugasilo.

„Svetski dan muzike”  2022. godine u našem gradu obeležiće dve institucije – Gradski hor „Jedinstvo“ i  Osnovna muzička škola „Stevan Hristić“ iz Apatina. Iako hor prepoznajemo po brojnim nastupima na kojima izvodi uglavnom klasičnu muziku, ovog puta će se predstaviti popularnim stranim i domaćim hitovima uz muzičku pratnju profesora muzičke škole. Gradski hor ima dugogodišnju saradnju sa muzičkom školom, čiji profesori marljivim radom sa učenicima ostvaruju vrhunske rezultate na međunarodnim i domaćim elitinim takmičenjima i godinama unazad postignutim uspesima zavređuju našu pažnju.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!