KULTURA I ZABAVA

GOST APATINSKE BIBLIOTEKE Nebojša Dugalić: Dostojevski kao nepresušan izvor inspiracije

14675


Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“, povodom obeležavanja dva veka od rođenja jednog od najvećih pisaca svih vremena, Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, ugostila je  poznatog glumca, reditelja i profesora Fakulteta savremenih umetnosti, Nebojšu Dugalića.

Kako je izjavio za Radio Apatin, iako je davno gostovao u našem gradu, Dugalić čuva lepa sećanja i izuzetno mu je drago što je dobio priliku ponovo se družiti sa apatinskom publikom.

- "Apatin mi je i tada ostao u nekom lepom sećanju, kao jedno toplo mestašce, onako lepo uređeno, sa lepim prostorima i drago mi je da sam sad imao ponovo prilike da dođem. Drago mi je, pre svega, da je večeras ovde tema Dostojevskog i da možemo ponovo da se njime pozabavimo i da ga prizovemo, da se podružimo s njim i da se uz njega i kroz njega zapitamo o sebi", izjavio je Dugalić. 

Fjodor Mihajlovič Dostojevski jedan je od najuticajnijih pisaca ruske književnosti. Pisao je romane, novele i kratke priče. Među najpoznatijim delima svakako se izdvajaju romani Zločin i kazna, Idiot, Braća Karamazovi i mnoga druga dela.

Nebojša Dugalić praktično se celog života bavi izučavanjem lika i dela Dostojevskog, te je svoj analitički pristup na veoma zanimljiv način preneo oduševljenoj publici, a slušajući nadahnjujuće izlaganje, verujemo da će mnogi od prisutnih u publici ponovo ili po prvi put upravo neko delo Dostojevskog pozajmiti iz biblioteke.

- "Dostojevski je, generalno, nepresušan i o njemu se može mnogo toga govoriti. Ja se nekako trudim da, govoreći o Dostojevskom, da nekako iznenadim i samog sebe, da kroz govor o njemu ustvari i samom sebi otkrijem nešto što ne znam ili što do sad nisam znao, jer je on zaista jedan od pisaca koga možete neprestano osluškivati i pitati se o tome šta je on ustvari napisao, šta je napisao o nama samima i gde se sve možemo prepoznati u njemu", rekao je Dugalić.

Kako saznajemo od Nebojše Dugalića, na polju glume trenutno radi na trećoj sezoni Državnog službenika, na novoj seriji o ubistvu kneza Mihajla, kao i na mnogo drugih projekata.

14676

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!