KULTURA I ZABAVA

ZAVRŠEN POZORIŠNI FESTIVAL U SONTI

13709

Pozorišni festival „Nedelja pozorišta“ koji se održava već šest godina u Sonti završen je u nedelju 18. oktobra.

Zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa, festival je bio odlagan nekoliko puta, pa se ove godine nije održao u junu, kao inače. „Nedelja pozorišta“ započeta je u ponedeljak 12. oktobra, a tokom njenog trajanja domaćoj publici je bio predstavljen zanimljiv programkoji se po mnogo čemu razlikovao od dosadašnjih. Ono što se nije promenilo jeste da su i ove godine dodeljivane nagrade pozorišnim grupama i nagrade žirija publike za glumačka ostvarenja.

Na samom otvaranju nastupili su Teatar savremenog i imerzivnog pozorišta TITE iz Novog Sada u muzičko-scenskom performansu „Plovidba“ u režiji Vladislava Velkovskog. Nagrada za neverbalni scenski izraz dodeljena je ovom teatru, a nagradu žirija publike odnela je Jelena Majstorović.

Drugi dan festivala nastupio je Dramski studio CEKOS-a sa predstavom „Pile tetkino“ u režiji Nikole Dobrijevića, a nagradu žirija publike dobio je Dalibor Matin za ulogu Vase Pikasa.

Sreda i četvrtak su bili rezervisani za radionice za decu osnovnoškolskog uzrasta. Teme radionica bile su ravnopravnost i multikulturalnost kroz pozorište. Petog dana festivala publika je mogla da uživa u nastupu stend ap komičara Radomira Nestorovića koji je zabavljao prisutne u restoranu Stars u Sonti.

U subotu je publika prvi put mogla da uživa u pravom Brodvejskom spektaklu, mjuziklu „Little shop of horrors“ u izvođenju teatra Ruma High School Theater u režiji Marije Ratančić. Predstava je izvedena na engleskom jeziku, što je novina za festival, a teatru je dodeljena nagrada za muzičko-scenski izraz. Nagrada žirija publike dodeljena je Adrijani Kržić.

Poslednjeg dana festivala publika je predstavu mogla da prati iz udobnosti svojih domova budući da je prikazivana onlajn putem fejsbuk stranice CEKOS-a. Teleport teatar se predstavio publici na ovaj način predstavom „Stvar izbora: Zašto slušam Marčela“ u režiji Uroša Mladenovića.

Održavanje festivala proteklo je uz neizostavnu pomoć volontera, kao i poštovanje svih preventivnih mera, a uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

13710

13711

13712

13713

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!