KULTURA I ZABAVA

Završena “Nedelja pozorišta” u Sonti, PRIHOD od ulaznica ZA OBNOVU DOMA KULTURE

15939

 

Proteklog vikenda zatvoren je osmi po redu festival „Nedelja pozorišta“ u Sonti. Na završnoj večeri dodeljene su nagrade i zahvalnice, a potom je i u čast nagrađenih odigrana predstava „Balkanski špijun“ u izvođenju Dramskog studija CEКOS-a.

Tokom nedelju dana, publika iz Sonte i okoline imala je priliku da pogleda pet predstava, a prateći program ove godine bio je bogatiji nego ikad. Održane su četiri radionice, jedno književno veče, kao i druženja i aktivnosti mladih.

Na festivalu su dodeljene sledeće nagrade:

• Nagrade žirija publike za glumačka ostvarenja dobili su glumci i glumice: Кlara Oberman, Renata Građanski, Tea Savović i Dušan Mirosavljević

• Nagradu za najbolju predstavu u celini Organizacioni odbor festivala dodelio je predstavi „Oporuka“ u izvođenju HКUD „Vladimir Nazor“ iz Sombora

• Nagradu za režiju i adaptaciju Lei Jevtić za predstavu „Društvo mrtvih pesnika“ koju je izveo Dramski studio „Sanjari“

Pored predstava, uručene su i zahvalnice pojedinim gostima festivala, i to:

• Zahvalnicu Dušanu Gladiću za neizmeran doprinos razvoju pozorišnog amaterizma u Sonti

• Zahvalnicu Urošu Mladenoviću za posvećen i profesionalan pristup pozorištu za decu i mlade

• Zahvalnicu Sandri Maksimović za neizmernu posvećenost uključivanju mladih u kulturno stvaralaštvo

Ove godine festival je realizovan uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskm zajednicama.

Кao i svake godine, podršku festivalu dali su Mesna zajednica Sonta, Кulturni centar Apatin, te brojni lokalni privatnici, mediji, volonteri CEКOS-a i pojednici.

15940

Takođe, ove godine festival je imao donatorski karakter pa će sav prihod  sakupljen tokom festivala biti usmeren na obnovu sale Doma kulture u Sonti. Ukupno je za sad prikupljeno 26.730 RSD, a u narednim danima će se sa stručnjacima napraviti plan šta su najhitnija ulaganja, a potom i obezbediti dodatna sredstva.

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se i ove godine kulturna ponuda u selu obogati još jednim pozorišnim festivalom.

15941

15942

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!