SPORT

AK Apatin i dalje trijumfuje - NOVE MEDALjE u klubu iz zemlje i inostranstva

16745

Članovi Atletskog kluba Apatin su nakon uspešno realizovanog 26. Apatinskog Dunavskog polumaratona koji je po oceni učesnika najbolje organizovan do sada od samog osnivanja i na ojem je nastupio rekordan broj učesnikai osvajanjem titule ekipnog seniorskog prvaka Srbije u krosu kojim je obezbeđen nastup na Kupu Evropskih šampiona 5.2.2023. godine u Španiji, nastavili niz uspešnih nastupa na atletskim trkama u zemlji i inostranstvu. U protekle dve nedelje nastupili su na atletskim trkama u Ečkoj, Bačkoj Topoli, Fruškoj Gori, Povlenu, Istanbulu, Zagrebu i Atini.

Na međunarodnoj 2. uličnoj trci u Ečkoj gde je nastupilo blizu 500 takmičara i takmičarki, najbolji apatinski atletičar Đuro Borbelj, osvojio je drugo mesto u sveukupnom plasmanu na 10 kilometara, u istoj trci Zoran Radičanin (osvojio je prvo mesto u starosnoj kategoriji), Aleksandar Maksimović (treće mesto u kategoriji). U žnskoj konkurenciji na 10 kilometara Snežana Milošević ostvarila je pobedu u svojoj starosnoj kategoriji, odličan nastup imale i Jasmina Kljajić i Marija Bubalo koje suosvojile četvrta mesta u svojim starosnim kategorijama. U Ečkoj je u trci na 5 kilometara vicešampionsku titulu osvojio Dušan Krstić, četvrto mesto osvojio je Aleksandar Stajić koji je trijumfovo u miks štafeti, zapažen nastup u trci na 5 km imali su Živa Vijoglavin, Radomir TopličaninMiroslav Pešić trijumfovao je u muškoj štafeti 2 h 5 km.

16746

U Bačkoj Topoli održana je 13. Memorijalna trka Pal Skenderović na 5 i 10 kilometara u kojoj jeu konkurenciji blizu 200 takmičara i takmičarki, nastupio veliki broj članova AK Apatin. Pobedu na 10 kilometara ostvario je Denis Firulović, dok je na 5 kilometara slavio Aleksandar Stajić. U trci na 10 kilometara Rajmond Halai osvojio je četvrto mesto u kategoriji, dok je Tihamer Sirak zauzeo sedmo mesto, u ženskoj konkurenciji peto mesto u kategoriji osvojila je Alisa Bajić. U trci na 5 kilometara pored pobede Aleksandra Stajića, Odlične nastupe na trci imali su i Miroslav Pešić koji je osvojio prvo mesto u starosnoj kategoriji i četvrto mesto ukupno na 5 kilometara, Goran Bajić osvojio je treće mesto u starosnoj kategoriji. U ženskoj konkurenciji na 5 kilometara odlične rezultate postigle su Una i Hana Čegar jedne od najmlađih učesnica trke. Una Čegar osvojila je prvo mesto u starosnoj kategoriji,dok je u istoj kategoriji3. mesto zauzela Hana Čegar i osvojila plaketu za najmlađu učesnicu (8 godina). Una i Hana su učestvovale i u uličnim trkama za školarce gde su pobedile u svojim starosnim kategorijima.U trci predškolaca na 100 metara nastupio je Arsenije Čegar.

U Istanbulu je juče održan internacionalni maraton u kojem je svoj debitantski nastup u maratonu imala Milica Marković koja je stazu pod 42 km i 195 metara istrčala za 3 sata 47 minuta, na maratonu u Istanbulu nastupio je i Aleksandar Maksimović koji je uspešno istrčao maratonsku trku.

16747

Na Fruškoj Gori je održana tradicionalno otvoreno Prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju, gde je u trci na 12 km trijumfovao Dušan Krstić, doke je u trci na 6 kilometara trijumfovao Zoran Marković,  u trci na 12 km nastupio je i Zoran Škorić koji je osvojio peto mesto u kategoriji.

Na Povlenu je protekle subote održana 3. Povlen trejl trka gde je u trci na 12 kilometara trijumfovao član AK Apatin Dušan Krstić.

Aleksandar Stajić je na dve trke na 10 kilometara koje su održane u Zagrebu i Atini u razmaku od nekoliko dana, dva puta oborio svoj lični rekord.

16748

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!