SPORT

Apatinka Kalina Došen članica REPREZENTACIJE Srbije u DEČIJEM FITNESU

15787

 

Proteklog vikenda u Čačku je održano svetsko prvenstvo IFBB CHILDREN FITNESS CHAMPIONSHIP, na kom je osmogodišnja Kalina Došen iz Apatina predstavljala Srbiju u svojoj kategoriji. Iako nije osvojila medalju, Kalina je pokazala odličnu spremnost i predstavila svoju zemlju i svoj grad na najbolji mogući način.

Кalina je učenica prvog razreda OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Apatina i od najranijeg detinjstva pokazivala je izuzetnu spretnost i ljubav prema gimnastici. Već sa 4 godine počela je da trenira kod prof. Dragane Berar u Apatinu, da bi u novembru 2020. godine prešla u Sportski klub “Figura” iz Sombora, pod vođstvom trenera Dragane Pezelj.

15788

Dragana je brzo kod Kaline prepoznala talenat za ovaj sport i već posle par meseci je iz mlađe grupe prebacila u grupu sa selektovanom decom za takmičenje.

Aprila 2021. godine je sa još dve devojčice u C kategoriji, kao trio, osvojila prvo mesto i zlatnu medalju na takmičenju “Figura Open 2021”, zatim su  usledile još dve zlatne medalje, u istom sastavu, prva na IV Fly Cup-u u fit kidu u Novom sadu, u junu i u Odžacima na takmienju Voctorty Opet 2021. u oktobru iste godine. Nakon toga dobila je svoju prvu solo koreografiju i prešla u A kategoriju, koja je i najjača kategorija u ovom sportu. Nastup se sastoji iz dva dela, koreografija sasatavljena iz svih elemenata koje je takmičarka naučila i poziranje, gde se gleda koliko su se mišici pravilno razvili  kod takmičarki.

15789

Prvi solo nastup Kalina je imala na Kid's fitness cup-u u Donjem Tovarniku 27. marta ove godine, gde je u kategoriji devojčica od 8 godina u jakoj konkurenciji osvojila sjajno 4. mesto i samim tim sebi obezbedila učesce na svetskom prvenstvu ove godine. Obzirom da se takmičila sa devojčicama koje su dugi niz godina već u ovom sportu, to je zaista izuzetan uspeh.

Nakon toga je usledilo Prvenstvo Vojvodine u bodibildingu i fitnesu Novi Sad 2022. gde je osvojila treće mesto i bronzanu medalju, kao i Figura Open 2022. gde je takođe osvojila 3. mesto i bronzanu medalju.

Sigurni smo da Kalinino vreme tek dolazi, te još od srca želimo još mnogo nagrada i medalja.

15790

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!