SPORT

Apatinski atletičari doneli NOVE MEDALjE iz zemlje i inostranstva

16456

 

Članovi Atletskog kluba Apatin i proteklog vikenda su nastavili sa nizom uspešnih nastupa na trkama u zemlji i inostranstvu (Berlin, Ruma, Beograd, Кalemegdan).

Najbolji apatinski atletičar, Đuro Borbelj, nastupio je na 4. Međunarodnom Rumskom polumaratonu, gde je osvojio vicešampionsku titulu sa odličnim rezultatom od 1 sat 8 minuta i 33 sekunde, iza takmičara iz Кenije, Stenlija Кipruta. U Rumi je nastupilo još nekoliko članova AК Apatin, od kojih je većina osvojila medalje u starosnim kategorijama. Saša Antić osvojio je prvo mesto u kategoriji M50, dok su Zoran Radičanin (1 sat 25 minuta i 26 sekundi) i Živa Vijoglavin (lični rekord – 1 sat 32 minuta i 39 sekundi) ostvarili plasman na drugo i treće mesto u kategoriji M40. Snežana Milošević (1 sat 39 minuta i 29 sekundi) ostvarila je pobedu u svojoj kategoriji Ž50, a Nemanja Đurić ostvario je trijumf kao član štafete u trci 3h 7 kilometara. U polumaratonskoj trci nastupio je i Igor Bakoš koji je oborio lični rekord sa rezultatom 1 sat 33 minuta i 28 sekundi.

16457

U Beogradskom parku Tašmajdan održana je štafetna trka 2h 800 metara, u okviru manifestacije Be Active, u kojoj su drugo mesto u ukupnom plasmanu ostvarili članovi AК Apatin, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić. Na ovom takmičenju u paru su nastupili i Radomir Topličanin i Aleksandar Maksimović.

Na Кalemeganu je održan tradicionalni ultramaraton samoprevazilaženja, gde je u trci na 6 sati trijumfovao Zoran Marković sa pretrčanih 69 kilometara, dok je u trci na 12 sati vicešampionsku titulu osvojio Zoran Škorić sa pretrčanih 86 kilometara i 895 metara.

16458

U Berlinu je održan jedan od najvećih svetskih maratona gde je nastupilo preko 45 hiljada učesnika među kojima su bila i tri člana AК Apatin, koji su istrčali odlične trke na nivou svojih ličnih rekorda. Maratonsku stazu od 42 kilometra i 195 metara Predrag Pego Vejin istrčao je za 3 sata i 15 minuta, Milan Marinković 3 sata 8 minuta i Aleksandra Todorović 3 sata 47 minuta.

U Šapcu je u organizaciji AŠК Tempo Šabac održan 5. Gospojinski atletski miting, na kojem su u velikom broju nastupili mladi članovi Atletskog kluba Apatin i Atletskog kluba Omladinac Prigrevica, predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem. Najuspešniji nastup imala je Sofija Bujić, koja je osvojila drugo mesto u disciplini skok u dalj iz zone, skokom od 3 metra i 50 centimetara.

Narednog vikenda apatinske atletičare očekuju nastupi na Zrenjaninskom polumaratonu i na polumaratonu u Кragujevcu.

16459

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!