SPORT

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA NASTAVLJAJU SA USPESIMA

14316

Bronzana medalja za Đuru Borbelja na državnom prvenstvu i pregršt uspeha članovana mnogobrojnim tamičenjeima

 

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavljaju sa osvajanjem medalja na državnim prvenstvima u 2021. godini i ostvarivanjem odličnih rezultata na atletskim takmičenjima u Srbiji i na trkama u regionu.

Proteklog vikenda članovi AK Apatin nastupali su na Prvenstvu Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke koje je održano u Kostolcu, 38. Bečkom maratonu u Beču, 12. Memorijalnom maratonu koji je održan u Bačkoj Topoli i na trejl trci 100 milja Istre.

Na Prvenstvu Srbije u polumaratonu (21 km i 097 metara), koji je održan u subotu 11.09. sa startom u centru Kostolca i ciljem u Arheološkom parku Viminacijum i koje je organizovano u okviru 5. Kostolačkog polumaratona i u kojem je učestvovalo 46 takmičara i tamičarki iz 22 kluba, učestvovala su tri člana apatinskog atletskog kluba. Najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je u jakoj konkurenciji istrčao sjajnu trku i sa rezultatom 1 sat 10 minuta i 46 sekundi, osvojio treće mesto i bronzanu medalju na državnom prvenstvu, ovo je Đuri Borbelju druga bronzana medalja sa državnih prvenstava u 2021. godini, Milan Marinković zauzeo je 16. mesto, dok je Igor Bakoš osvojio 26. mesto.U okviru polumaratona u trci na 21 kilometara i 097 metara nastupili su i Zoran Radičanin (17. mesto), Dragomir Ilić (74. mesto), održana je i trka na 10 km u kojoj je učestvovalo 242 učesnika, među kojima su bila i dv člana AK Apatin koji su imali dobre nastupe, Aleksandar Stajić osvojio je 8. mesto sa rezultatom 38 minuta i 49 sekundi, dok je Nemanja Đurić osvojio 10. mesto sa rezultatom 39 minuta i 53 sekunde.

U Bačkoj Topoli u nedelju 12. septembra održana je 12. Memorijalna trka „Pal Skenderović“u dužini od 13,5 kilometara (Bačka Topola-Bajša-Bačka Topola) gde su prva dva mesta u sveuupnom plasmanu osvojila dva člana AK Apatin, Đuro Borbelj prvo mesto i Nemanja Đurić drugo mesto.

14317

U Beču (Austrija) je održan izuzetno kvalitetan 38. Bečki maraton, gde su nastupila dva člana Dragana Vojna je istrčala polumaratonsku trku (21 km 097 metara) sa rezultatom 1 sat 54 minuta i 2 sekunde, maratonsku stazu (42 m i 195 metara) uspešno je savladao Kop Bahadur Gurung sa rezultatom 4 sata 24 minuta i 46 sekundi.

14318

U Umagu je održana Trejl trka 100 milja Istre gde je u trci na 128 kilometara sa usponom od 5075 metara nastupila Aleksandra Todorović i osvojila šesto mesto u svojoj kategoriji sa rezultatom 31 sat 6 minuta i 29 sekundi.

Atletski klub Apatin je nastavio posle jednomesečne pauze sa realizacijom besplatne škole atletike. Treninzi se realizuju na stadionu OFK Mladost u septembru mesecu utorkom i četvrtkom od 17.45 do 19.00 časova i subotom od 10.00 do 11.15 časova.

Uporedo sa učešćem na takmičenjima vrše se pripreme za realizaciju međunarodnog jubilarnog 25. Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji bi ukoliko epidemiološka situacija dozvoli trebalo da se održi za maloviše od mesec dana (17.10.). Apatinski Dunavski polumaraton koji je poznat po vrhunskom gostoprimstvu i vrhunskoj organizacijiće pored sportskog, zavbavnog imati i humanitarni karakter.

Informacije i prijave u vezi sa manifestacijom mogu se pronaći na oficijelnom sajtu trke: www.dunavskipolumaraton.com

14319

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!