SPORT

IZUZETAN USPEH ČLANICE DPA APATIN U PODVODNOM STRELJAŠTVU

13962

POZAJMLJENOM PUŠKOM DO BRONZANE MEDALJE

Na nedavno Otvorenom prvenstvu Srbije i Vojvodine u podvodnom streljaštvu koje je održano u Subotici gde su predstavnici Spartak kluba bili domaćini takmičenja, članica apatinskog Društva za podvodne aktivnosti (DPA) Aleksandra Popović (31) osvojila je odlično treće mesto. Posebno je zanimljivo što je ovaj uspeh postigla pozajmljenom podvodnom puškom.

-Ovo mi je bilo prvo takmičenje, nisam imala nikakva očekivanja jer nisam imala priliku ni da vežbam već neko duže vreme, te sam se i sama iznenadila uspehom koji sam postigla, zadovoljna je Aleksandra.

Usput, otkriva nam da je podvodnu pušku prvi i jedini put imala u rukama pre skoro dve godine, kada je probala kako se sa njom rukuje. Ova, koju je koristila na takmičenju, posudila je od koleginice iz subotičkog Spartaka.

-Ona mi je ukratko objasnila kako puška funkcioniše, malo sam vežbala i to je to. Zanimljivo je da je u konačnom rezultatu bila bolja od mene za samo nekoliko poena, što joj je donelo srebrnu medalju, objašnjava naša sagovornica.

Inače, Aleksandra se ronjenjem bavi pet godina i kako kaže, bila je to ljubav “na prvi zaron“.

-LJubav prema ronjenju razvila sam još na Malti, gde sam živela četiri godine. Pošto sam inače veliki prirodnjak, zainteresovalo me je ronjenje kao hobi. Već od prvog zarona znala sam da je to. Baveći se ronjenjem shvatila sam da zahteva posvećenost i koncentraciju, čime skreće misli sa svega drugog i opušta. Istraživanje podvodnog sveta je atraktivno i prelepo. U ronjenju nema puno žena, ali ja ostajem, obećava Aleksandra.

Pošto na Malti nije stigla da položi ispit za ronioca i stekne kategoriju, to je učinila pre tri godine, kad se vratila u Srbiju. Dobila je jednu zvezdicu i sada je ronilac prve kategorije. Nastavila je aktivno da se bavim ronjenjem u apatinskom DPA. U klubu nije jedina žena, ali je jedina koja se aktivno takmiči. Napominje da za ronioce period za nama nije bio povoljan za treninge.

-Nemamo zatvoren bazen, zbog korone smo prošlog leta bili uskraćeni i za otvoreni, tako da sam praktično primenjivala znanja stečena sa ronjenja na moru i u bazenu, neposredno pred samo takmičenje. Nadam se terminima na leto u banji, kako bi ostala u formi, dodaje Aleksandra.

NJenim uspehom izuzetno su zadovoljni i u njenom klubu.

-U konkurenciji 13 timova iz 7 klubova, Aleksandra Popović nije imala ni malo lak zadatak. Pokazati da se i pripadnice lepšeg pola mogu ravnopravno takmičiti u podvodnom streljaštvu, pa uz to osvojiti treće mesto u Vojvodini i Srbiji govori samo za sebe. Ograničena mogućnost treniranja u bazenu sa podvodnom puškom je još jedan momenat koji daje na značaju za postignuti rezultat. Hvala joj na postignutom uspehu i nadam se da će poslužiti kao uzor svojim koleginicama i budućim članicama DPA, prokomentarisao je uspeh svoje koleginice Dušan Banjac, član UO DPA Apatin i zamenik predsednika Saveza podvodnih aktivnosti Vojvodine.

13963

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!