SPORT

Jovica Desnica - APATINSKI SUDIJA na vojvođanskim terenima

17748

 

Da je fudbalski sudija biti lako, sudija bi bio svako. Svi znamo koliko je teško sudijama koje dele pravde na terenima. Teško je zadovoljiti ekipe, navijače i sva lica koja se nađu na jednog utakmici. Ipak, za ovaj poduhvat se odlučio mladi Jovica Desnica, koji već četiri godine deli pravdu na vojvođanskim terenima. Više o Jovicinom iskustvu kao fudbalskom sudiji i planovima za dalje pročitajte u nastavku.

Jovica je u fudbalski svet zakoračio 2010. godine, kada je počeo da trenira ovaj sport u ŠF “Olimpik” Apatin. Kako navodi, od tada mu je fudbal najvažnija sporedna stvar u životu. U sećanju ostaju urezane mnoge uspomene, turniri, utakmice, od kojih Jovica ističe onu kada su postali prvaci države u okviru Mini-Maxi lige. Nakon 6 godina u ovom sportu, naš sagovornik odlazi na rukomet, ali se tu zadržava kratko.

Jovicin otac je bio fudbalski sudija i njegova želja je bila da mu sin krene tim stopama. Naš sagovornik je bio zainteresovan za taj poduhvat i pristao je na to, što se na kraju ispostavilo kao dobra odluka.

17749

Za privremenog sudiju, odnosno sudiju 3. kategorije, naš sagovornik polaže 2019/20. sezone. Na Gradskom stadionu u Somboru, Jovica je imao svoj prvi seminar, na kojem je testove i proveru fizičke spremnosti prošao bez problema. Prva zvanična utakmica našeg sagovornika je bila u Bačkom Gračacu. Kako navodi, utakmica je bila jako napeta, a njemu je takođe bilo isto tako jer mu je to debitanstki meč. Naš sagovornik je trenutno republički sudija, odnosno sudija 2. kategorije i može da deli pravdu na zvaničnim mečevima u Zonskim ligama, odnosno Vojvođanskim fudbalskim ligama, kao i u nižim rangovima našeg fudbala.

Na pitanje da li više voli ulogu glavnog ili pomoćnog sudije, Jovica kaže da je svaka zahtevna na svoj način, ali ipak mu je draža uloga glavnog sudije. Naš sagovornik kao obrazloženje navodi to da kao glavni sudija imaš kontrolu nad celom utakmicom i da su tvoje odluke presudne. Naravno, tu su i dva pomoćnika koja ti pomažu da doneseš pravilne odluke i smanjiš greške na minimum.

Naš sagovornik navodi da sudija mora biti spreman na sve situacije koje ga mogu zadesiti na fudbalskom terenu, kao i van njega. On mora da bude obazriv i fokusiran kako bi mogao doneti prave odluke tokom utakmice. Takođe, treba da poštuje svoje kolege, delegate i kontrolore, kao i igrače, odnosno zvanična lica ekipa.

Ovo je Jovici četvrta sezona otkad se bavi poslom fudbalskog sudije, a u budućnosti se nada da će zadovoljiti Fudbalski savez i napredovati u Srpsku ligu za par sezona. Što se tiče privatnog života, Jovica završava Srednju tehničku školu i planira da se zaposli u struci.

17750

Za sam kraj, Jovica je dao savet mladima što se tiče sporta, a on glasi : “Ovim putem bih hteo da posavetujem sve mlade da se bave sportom jer je to sve što nam je potrebno da bi ostali zdravi i takmičarski nastrojeni. Takođe, pozvao bih sve zainteresovane koji žele da postanu fudbalske sudije, da se za to mogu meni lično obratiti. Sport je sporedna, ali jako bitna stvar u našim životima.”

17751

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!