SPORT

Na današnji dan pre 25 godina održan 1. Apatinski Dunavski polumaraton

13632

Na današnji dan u okviru 32. Apatinskih ribarskih večeri pre 25 godina započeta je jedna lepa priča Apatinski Dunavski polumaraton koja živi i traje i danas.

13633

U petak 07.07.1995. godine u 18.00 časova startovala je trka na 21,1 kilometara u kojoj  je nastupilo 66 takmičara i takmičarki iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, cilj je upriličen ispred tadašnjeg hotela „Vojvodina“. U muškoj konkurenciji slavio je legenda srpske atletike Goran Raičević (tragično preminuo tokom rata 1999. godine) ispred Željka Tomanovića iz Užica i Vujadina Alempića iz Vrbasa. Kod devojaka slavila je Suzana Ćirić višestruka šampionka Srbije i učesnica najvećih atletskih manifestacija, drugo mesto osvojila je tada 16-godišnja Mariana Lukić, dok je treće mesto osvojila Jela Predojev iz Sente. Nakon trke upriličeno je druženje u bašti hotela „Vojvodina“.
Dobra reakcija trkača učesnika na prvom izdanju doprinela je da događaj nastavi da se organizuje do danas, kada je broj učesnika višestruko brojniji. 

13634

Organizacija Apatinskog Dunavskog polumaratona bila je prethodnica formiranju prvog atletskog kluba u Apatinu (29.04.2001. godine) koji sledeće godine proslavlja jubilej 20 godina postojanja.
Izjava Goran Čegar inicijator i idejni tvorac manifestacije: „ Ponosam sam na tradiciju i trajanje događaja koji je i pored mnogo prepreka i izazova, opstao sve ove godine zahvaljujući pozitivnoj energiji i odnosu koji smo stvorili sa našim sportskim prijateljima, partnerima, predstavnicima medija i trkačima koji su sa nama i uz nas sve ove godine. Od svoje 18 godine sam uz trku i mislim da sam jedan od najmlađih organizatora u regionu, što mi daje dodatni motiv. Naša trka postala je prepoznatljiva u trkačkom svetu i na taj način u najboljem svetlu prezentovana je Opština Apatin, Banja Junaković i svi resursi koje Apatin poseduje. Drago mi je da je rezultat organizacije trke formiranje Atletskog kluba Apatin koji sledeće godine proslavlja 20 godina postojanja. Idemo dalje nadamo se bolji i pozitivniji„.
Ove godine jubilarno izdanje 25. Apatinskog Dunavskog polumaratona planirano je za subotu 17.10.2020. godine.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!